Aktuelno iz kulture

Miloš Biković: U filmu "Hoću muža" prvi put igram čoveka koji je potpuno smotan i ne razume svoja osećanja

Komentari

Autor: Tanjug

23/03/2022

-

11:05

Miloš Biković: U filmu "Hoću muža" prvi put igram čoveka koji je potpuno smotan i ne razume svoja osećanja
Tanjug/Dragan Kujundžić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Miloš Biković koji je govorio o svoj ulozi u ruskoj komediji "Hoću muža", kao i predstojećim projektima poput filma reditelja Slobodana Šijana.

Biković je rekao da je film, u kome igra pored ruske glumice Kristine Asmus, prvobitno trebalo da se zove "Hoću muža, hoću da se udam u inat bivšem", ali da su autori shvatili da je predugačko za publiku.

"Postoji jedna scena gde imam periku. Nešto smo dosnimavali, ja sam ušao u drugi projekat i tad sam se ošisao. Svaki od likova je imao tu situaciju, svi glavni glumci u ponekoj sceni imaju periku. Interesuje me da li će publika provaliti koja je scena?", otkrio je Biković.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Srpski glumac je rekao da mu je drago što umesto dosadašnjih uloga tipova koji su laki sa ženama i varaju ih i pobornici su poligamije, ovde igra "prvi put čoveka koji je potpuno smotan, koji ne razume svoje osećanje", a profesor je psihologije.

"Rusi kažu: 'obućar bez obuće'. Neko ko je doktor za osećanja ali sam sebe ne razume, što jeste komična situacije za sebe", smatra Biković.

"Hoću muža" radila je ekipa odgovorna za "Slugu" koji je sa Bikovićem u glavnoj ulozi bio najgledaniji ruski film svih vremena.

Njegov reditelj Klim Šipenko sada je producent sa Bikovićem komedije "Hoću muža", a srpski glumac podseća da je njegov prijatelj dobitnik "ruskog Oskara" i prošle godine je prvi u svetu snimao film u svemiru.

"Hoću muža" režirala je Šipenkova supruga Sonja Karpunina, a Biković ističe da mu je drago što je počeo sarađivati sa rediteljkama i dobio priliku da vidi "kako žene iz drugačijeg ugla neke stvari posmatraju".

"Drago mi je što je ovaj film kod publike izazavao ovakve reakcije u Rusiji, a i na premijeri (na Festu). Za Sonju je ovo jako važan korak. Nekoliko godina je čekala sa debitovanje. Rodila je dete, brinula se, dok je njen muž postao najznačajniji reditelj danasnjice u Rusiji. Za nju je to bio veliki pritisak i jako joj je bilo stalo da ovaj film uspe", primetio je Biković.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Napomenuvši da se trudio da bude podrška Karpunjinovoj na snimanju koje je porteklo uz mnogo poteškoća zbog budžeta i uklapanja termina, Biković je naglasio da je rediteljka "sve to iznela, izdržala i uspela".

"Ponosan sam kao se izborila. Nastajanje ovog filma je lepa priča o kreativnoj emancipaciji u najlepše mogućem smislu", rekao je srpski glumac.

Bikovića ove godine očekuje završetak rada na novom Šijanovom filmu "Budi Bog s nama" i ističe da se radi o kompleksnom ostvarenju a da je njemu lično velika čast što radi sa takvim velikanom. Prema njegovim rečima, očekuje ga ovog leta i serija "Južni vetar", u toku su pregovori o nastavku filma "Sluga", dok mu u Rusiji izlazi i serija "Ribe".

Više o svojim planovima za budućnost Biković je govorio i za Euronews Srbija, o čemu možete čitati ovde.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura