Aktuelno iz kulture

Glumačke svečanosti "Milivoje Živanović" od 2. aprila u Požarevcu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/04/2022

-

18:20

Glumačke svečanosti "Milivoje Živanović" od 2. aprila u Požarevcu
Glumačke svečanosti "Milivoje Živanović" od 2. aprila u Požarevcu - Copyright Promo/Nebojša Babić

veličina teksta

Aa Aa

Glumačke svečanosti "Milivoje Živanović" biće održane 26. put od 2. do 10. aprila u Centru za kulturu u Požarevcu.

Jedinstveni festival u Srbiji koji je posvećen glumcu i glumačkim ostvarenjima počeće u subotu, kada će biti odigrana predstava "Put velikana, Milivoje Živanović" Centra za kulturu Požarevac, a koja je van konkurencije i koja će biti besplatna za građane Požarevca.

Takmičarski deo kreće od ponedeljka, 4. aprila, predstavom "Široka zemlja" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, zatim nastupaju predstave "Gospođica Julija" - Madlenijanum, "Vuci i ovce" - Narodno pozorište, "Pristanak" - Atelje 212, "Golmanov strah od penala" - SNP i 10. aprila u čast nagrađenih predstava biće izvedeni "Berači snova" Zvezdara teatra.

Ovogodišnji selektor je proslavljeni reditelj Nikita Milivojević, koji je i garant da će na repertoaru biti izuzetne predstave, saopštili su organizatori.

Značajno je istaći da festival nastavlja sa radom nakon jednogodišnje pauze izazvane korona virusom, a predstave će biti izvođene pred publikom u punom kapacitetu sale.

U Požarevcu vlada veliko interesovanje za ovaj festival tako da su karte već rasprodate.

Stručni žiri će raditiu sastavu: Tanja Mandić Rigonat, rediteljka, akademik Miodrag Tabački, scenograf, i Branko Cvejić, dramski umetnik.

U okviru pratećeg programa publika će biti u prilici da pogleda i izložbe, kao i da prisustvuje promociji monografije, teatroloških studija. Najavljena je i predstava za decu u izvođenju Dramskog studija Centra za kulturu Požarevac.

Glumac koji osvoji nagradu "Milivo Živanović", pored statuete dobija i novčani deo koji je nagrada od Skupšitnne grada Požarevca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura