Aktuelno iz kulture

Vil Smit podneo ostavku na članstvo u Akademiji: Lista onih koje sam povredio je poduža, izdao sam poverenje Akademije

Komentari

Autor: Tanjug

02/04/2022

-

08:36

Vil Smit podneo ostavku na članstvo u Akademiji: Lista onih koje sam povredio je poduža, izdao sam poverenje Akademije
Vil Smit - Copyright Tanjug / AP Photo/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa

Američki glumac Vil Smit podneo je danas ostavku na članstvo u američkoj Akademiji filmskih umetnosti i nauka, nakon što je ošamario komičara Krisa Roka na bini tokom dodele Oskara prošle nedelje.

"Moje ponašanje na 94. dodeli nagrada Akadamije je bilo šokantno, bolno i bez opravdanja", naveo je on u saopštenju, preneo je BBC.

Akademija je saopštila da je prihvatila njegovu ostavku, ali i da će nastaviti sa disciplinskim postupkom protiv njega i najkasnije do 18. aprila doneti odluku o tome da li će se glumac suočiti sa određenim sankcijama.

Ali napuštanje Akademije podrazumeva samo to da Smit neće biti u mogućnosti da glasa za nominacije. Njegove uloge i filmovi i dalje mogu biti nominovani za prestižnu zlatnu statuu, i Smit može dobiti poziv da prisustvuje nekim narednim ceremonijama dodele. Takođe, zadržava nagradu koju je dobio za ulogu u filmu "King Richard".

Smit je udario šamar Roku, koji se našalio oko obrijane glave Smitove žene, koja ima alopeciju.

Tanjug /AP Photo/Chris Pizzello

 

Iste večeri, Smit je dobio nagradu za najboljeg glumca za ulogu u filmu "Kralj Ričard", gde je glumio oca teniserki Venus i Serene Vilijams.

"Lista onih koje sam povredio je poduža, i uključuje Krisa, njegovu porodicu, mnoge moje drage prijatelje i voljene, publiku i brojne gledaoce širom sveta. Izdao sam poverenje Akademije. Uskratio sam ostale nominovane i pobednike da proslave i budu slavljeni zbog njihovog izvanrednog rada. Slomljen sam", istakao je Smit.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura