Poznati

Džejda Pinket Smit se oglasila nakon incidenta na Oskarima: "Ovo je doba isceljenja"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

30/03/2022

-

08:06

Džejda Pinket Smit se oglasila nakon incidenta na Oskarima: "Ovo je doba isceljenja"
FoNet/AP - Copyright FoNet/AP

veličina teksta

Aa Aa

Džejda Pinket Smit prvi put se oglasila nakon incidenta na dodeli Oskara kada je njen muž Vil Smit ošamario komičara Krisa Roka na sceni.

Džejda, koja je bila predmet Krisove šale, što je i dovelo do Vilove reakcije, napisala je na svom Instagramu: "Ovo je doba isceljenja i ja sam potpuno za to".

Ona se nije direktno osvrnula na događaj na dodeli Oskara.

Podsećamo, Kris Rok je na dodeli nagrada Akademije filmskih umetnosti i nauka na sceni ispričao šalu na račun Smitove žene Džejde Pinket Smit.

Rok je, između ostalog, rekao da se raduje što će je videti u nastavku filma "Redov Džejn", aludirajući na njen izgled.

Naime, Pinket Smit ranije je otvoreno govorila o svojoj borbi sa alopecijom, zbog koje je ostala bez kose, a komičar ju je zbog toga uporedio sa junakinjom filma "Redov Džejn", koju je igrala Demi Mur obrijane glave.

Na te njegove reči, Vil Smit je izašao na scenu i ošamario komičara, na zaprepašćenje prisutnih.

Samo nekoliko trenutaka kasnije, glumac je proglašen dobitnikom Oskara za najbolju mušku ulogu za portretisanje lika Ričarda Vilijamsa, a prilikom preuzimanja statue, kroz suze se izvinio kolegama zbog svog postupka, ali nije ni reč rekao o Roku.

Međutim, nakon što su se strasti stišale, glumac je na svom Instagramu objavio da je njegovo ponašanje bilo "neprihvatljivo i neoprostivo".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

"Želeo bih da ti se javno izvinim, Krise. Prešao sam granicu i pogrešio sam", naveo je Smit i dodao da je nasilje u svakom obliku "otrovno i deskrtuktivno".

On je objasnio da je šala o zdravstvenom stanju njegove supruge bila za njega previše i da je emotivno reagovao, ali da se zbog toga oseća postiđeno.

Izvinjenje je uputio i Akademiji filmske umetnosti i nauke, producentima dodele Oskara, prisutnima na ceremoniji i svima koji su gledali ceremoniju.

U međuvremenu, Akademija je saopštila da osuđuje Smitov postupak i da će pokrenuti istragu o onome što se dogodilo na ceremoniji 94. dodele Oskara.

"Zvanično smo započeli istragu u vezi sa incidentom i istražićemo dalje postupke i posledice u skladu sa našim podzakonskim aktima, standardima ponašanja i zakonom Kalifornije, navela je Akademija.

Policija Los Anđelesa potvrdila je nedugo posle dodele Oskara da Kris Rok nije želeo da podnese prijavu protiv Smita. 

Kris Rok se i na Oskarima 2016. šalio na Džejdin račun

Kris Rok je 2016. godine bio domaćin Oskara i tada je imao šalu na račun toga što je Džejda bojkotovala događaj, jer njen suprug nije dobio nominaciju za film "Put pobednika".

"Džejda se naljutila, rekla je da ne dolazi. Kad Džejda bojkotuje Oskara, to je kao kad ja bojkotujem Rijanine gaćice. Nisam ni pozvan. Naljutila se. Nije fer što je Vil bio tako dobar, a nije bio nominovan. Takođe nije fer što je dobio 20 miliona dolara za 'Divlji, divlji Zapad", rekao je tada komičar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin