Aktuelno iz kulture

Organizatori Bafta nagrada poručuju: Vil Smit bi bio udaljen iz zgrade da je kod nas udario nekoga

Komentari

Autor: Hollywood Reporter

30/03/2022

-

14:12

Organizatori Bafta nagrada poručuju: Vil Smit bi bio udaljen iz zgrade da je kod nas udario nekoga
Tanjug/AP/Jordan Strauss - Copyright Tanjug/AP/Jordan Strauss

veličina teksta

Aa Aa

Da je kojim slučajem Vil Smit udario nekog od prezentera na dodeli nagrada Britanske filmske akademije (BAFTA), bio bi odmah udaljen iz zgrade i ne bi mogao da dobije bilo koju nagradu, stav je te institucije.

Govoreći za Hollywood Reporter, Sara Put, direktorka televizijskog saveta BAFTA i Ema Ber, izvršna direktorka odeljenja za nagrade, prokomentarisale događaj na dodeli Oskara kada je Smit ošamario Krisa Roka.

"Ne tolerišemo nasilje bilo kakve vrste", rekla je Ber, a Put zaključila: "To je za nas linija koju ne prelazimo".

Put je takođe rekla da bi bilo ko ko bi nasrnuo na nekoga od prezentera odmah bio "udaljen iz zgrade" i da zato "fizički ne bi mogao da pokupi nagradu".

Inače, Smit je takođe osvojio BAFTA nagradu za najboljeg glumca za ulogu u filmu "Kralj Ričard" na ceremoniji održanoj 13. marta u Londonu, ali je bio sprečen da je preuzme.

Tanjug /AP Photo/Chris Pizzello

 

Podsećamo, Akademija filmskih umetnosti i nauka pokrenula je postupak istrage nakon što je Vil Smit ošamario komičara Krisa Roka na dodeli Oskara.

Tome je prethodila šala koju je na sceni Rok ispričao na račun Smitove žene Džejde Pinket Smit.

Rok je, između ostalog, rekao da se raduje što će je videti u nastavku filma "Redov Džejn", aludirajući na njen izgled.

Naime, Pinket Smit ranije je otvoreno govorila o svojoj borbi sa alopecijom, zbog koje je ostala bez kose, a komičar ju je zbog toga uporedio sa junakinjom filma "Redov Džejn", koju je igrala Demi Mur obrijane glave.

Na te njegove reči, Vil Smit je izašao na scenu i ošamario komičara, na zaprepašćenje prisutnih.

Samo nekoliko trenutaka kasnije, glumac je proglašen dobitnikom Oskara za najbolju mušku ulogu za portretisanje lika Ričarda Vilijamsa, a prilikom preuzimanja statue, kroz suze se izvinio kolegama zbog svog postupka.

Džim Keri: Ovo je pokazatelj da više nismo kul

Mnogi su kritikovali odluku Akademije da dodeli nagradu glumcu nakon onoga što je učinio, a njegov kolega Džim Keri nedavno je prokomentarisao da bi ga, u slučaju da je tako udario njega, tužio za 200 miliona dolara.

AP/Jordan Strauss

 

On je osudio činjenicu da je samo nekoliko trenutaka posle šamara, Vil proglašen za najboljeg glumca na oduševljenje prisutnih.

"Bilo mi je muka od tih ovacija. Ljudi u publici su delovali kao potpuni beskičmenjaci i zaista sam osetio da je ovo jasan pokazatelj da više nismo kul", rekao je Keri za Variety.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura