Aktuelno iz kulture

Zoltan Devai: Serija "Močvara" se odigrava u dušama likova

Komentari

Autor: Tanjug

09/04/2022

-

10:13

Zoltan Devai: Serija "Močvara" se odigrava u dušama likova
Zoltan Devai: Serija "Močvara" se odigrava u dušama likova - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Zoltan Devai kaže da je u "osvajanju" uloge u drugoj sezoni serije "Močvara" najteže bilo naći iskrenost svog lika, naglasivši da su u scenariju Milene Marković sve uloge dobro napisane.

"Mislim da je tajna dobre priče i likova što imaju mnogo slojeva, nisu jednostavni. Svi smo i u privatnom životu jako komplikovani - srećni, tužni, nekad i besni, ljubomorni, nekad dobri i zli", rekao je glumac.

Govoreći o svoj ulozi Nandora, Devai je primetio da dok svi ostali likovi imaju tajne "on je naiskreniji, s njim čovek dobije ono što vidi".

Prema njegovim rečima, dok je prva sezona bila jesenja, siva i hladna, nastavak "Močvare" se iz Beograda seli u Sentu, gde je "toplo, znojavo, prašina je, lepi se sve, tu je i reka i idila malog grada".

"Kako ulazimo u priču saznajemo da ta idila nije prefektna. Mislim da je to ono što drži gledaoca na ivici iščekivanja - naizgled jednostavni likovi, a svi imaju neke tajne. Močvara se odigrava u dušama karaktera", ocenio je Devai.

Mnogo porodičnih priča u drugoj sezoni, prema mišljenju glumca, "pomaže da publika više uđe u priču, jer svaka porodica ima neke tajne, sukobe i probleme".

Devai je rekao da mu je "Močvara" prva veća uloga nakon što je 2013. godine završio akademiju i počeo raditi u senćanskom Mađarskom kamernom pozorištu.

"Ima teorija da svakih sedam, osam ili deset godina treba napraviti neku promenu da li u privatnom životu ili na poslu. Meni je sad tako posle sedam. Volim da radim u Senti sa prijateljima, ali rad sa novim ljudima, u novom formatu i lokacijama, dao mi je neki plus", rekao je Devai.

Preporuka za vas

Jana Bjelica:  "Močvara" je ostavila jak utisak na publiku, a za mene je rad na ovoj seriji dragocen i predivan

Komentari (0)

Kultura