Aktuelno iz kulture

Maneskin novom pesmom podržali Ukrajinu i poručili Rusima: "Kako spavate noću?"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

10/04/2022

-

10:20

Maneskin novom pesmom podržali Ukrajinu i poručili Rusima: "Kako spavate noću?"
Profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Italijanska grupa Maneskin koja je prošle godine trijumfovala na Evroviziji, najavila je novu pesmu u kojoj izražava podršku Ukrajini.

U Instagram objavi italijanski rokeri podelili su isečak pesme u kojoj se obraćaju Rusima: "Kako spavate noću/kako zaklopite oči/živite sa svim tim životima u svojim rukama?"

Uz video, grupa je objavila i podršku kampanji za slanje humanitarne pomoći Ukrajini, ali i izbeglicama iz svih krajeva sveta.

"Izbeglicama iz Ukrajine i širom sveta potrebna je hitna humanitarna pomoć. Koristimo svoj glas da zahtevamo akciju, a to možete i vi", objavili su članovi grupe Maneskin.

 

 

Oni su ranije objavili da se Rusija briše sa njihove liste zemalja u kojima će nastupati na predstojećoj turneji.

"Naravno, jako je teško najaviti datume dok traje užasan rat u Ukrajini i stradaju nevini ljudi. Potreseni smo zbog ukrajinskog naroda i solidarni smo s njima. Zbog odluka ljudi na vlasti, koje utiču na živote velikog broja nevinih ljudi, nećemo održati koncerte u Rusiji. Svi moramo zajedno da se zalažemo za mir, sada i uvek", napisali su članovi benda na svom zvaničnom Instagram profilu.

 

 

Iako se pričalo da će italijanski muzički sastav stići i u Beograd, za sada nije poznato da li će se i kada to desiti, ali je sigurno da će njihovi obožavaoci iz Srbije moći da ih slušaju u Budimpešti, 16. maja naredne godine.

Turneju će otpočeti već u oktobru, a njihova prva stanica će biti Amerika, gde su zakazali mnoštvo nastupa.

Nakon Amerike, obradovaće publiku u gradovima širom Italije, ali i Evrope.

Maneskin će, pored Budimpešte, nastupiti i u Kopenhagenu, Barseloni, Londonu, Varšavi, Pragu i mngoim drugim evropskim gradovima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura