Aktuelno iz kulture

Oproštaj od glumca Bojana Lazarova u petak u "Radoviću"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/04/2022

-

15:05

Oproštaj od glumca Bojana Lazarova u petak u "Radoviću"
Oproštaj od glumca Bojana Lazarova u petak u "Radoviću" - Copyright Prinstscreen YouTube/Novo jutro

veličina teksta

Aa Aa

 

Komemoracija povodom smrti glumca Bojana Lazarova biće održana u petak, 15. aprila, u 14.30 sati u Malom pozorištu "Duško Radović".

"Sahrana će se obaviti u subotu 16. aprila u 12 sati, a izjave saučešća od 11.30 na Novom Bežanijskom groblju u Beogradu", saopštilo je pozorište "Radović".

Bojan Lazarov je tragično okončao život u 51. godini.

Studirao je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Bora Draškovića, a od 1996. godine profesionalno je igrao u pozorištu, na filmu i televiziji.

Ostvario je više od četrdeset uloga u pozorištima u Beogradu i u somborskom Narodnom pozorištu u kojem je kao član proveo nekoliko sezona po završetku studija.

Sarađivao s većinom značajnih reditelja na ovim prostorima. Mnogima je poznat po filmskim ulogama u "Klopci", "Beogradskom fantomu", "Mirisu kiše na Balkanu", "Istini i lažima", "Tajnama vinove loze", "Crvenom mesecu" i "Vikendu sa ćaletom".

U dva navrata Bojan Lazarov je zaključno sa 2014. godinom obavljao funkciju v.d. direktora Malog pozorišta "Duško Radović". U ovom pozorištu igrao je u predstavama "Noć u Merlinovom zamku", "Prevaranti", "Car je go!", "Mala škola rokenrola", "Mali kaplar", "Skoro svako može da padne, osim čaplje!" i "Čarobnjak iz Oza".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu