Aktuelno iz kulture

Uz pesmu "Jeleni umiru sami" sahranjen Marko Živić

Komentari

Autor: 24sedam

19/10/2021

-

15:10

Uz pesmu "Jeleni umiru sami" sahranjen Marko Živić
Uz pesmu "Jeleni umiru sami" sahranjen Marko Živić - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović, 24sedam/Danilo Krša

veličina teksta

Aa Aa

Na večni počinak glumca Marka Živića danas su ispratili članovi porodice, ali i brojne kolege i prijatelji. 

Opelo je održano ispred crkve na Novom groblju u Beogradu, a poslednjem ispraćaju ovog, u svakom smislu posebnog čoveka i umetnika, pored članova porodice prisustvovale su mnoge njegove kolege i prijatelji, među kojima i Srđan Timarov, Slobodan Boda Ninković, Dragan Bjelogrlić, Gordan Kičić, Radoš Bajić, Andrija Kuzmanović, Vojin Ćetković, Sergej Trifunović, Dragan Marinković, Igor Lazić, kao i Markova bivša supruga Nataša Pavlović.

Niko od prisutnih nije skrivao suze i bol, piše portal 24sedam.

"Odlaze ljudi. Sve nas je manje koji se prepoznajemo. Sve nas je manje koji se volimo. Umiru jeleni. Šta raditi kad ode čovek koji ode sa dušom davno ranjene srne. Kako reći zbogom tom toplom, širokom i razdraganom osmehu i kako se oprostiti od te vrcave radosti koja nas je opčinjavala, a u stvari je pokušavala da zabašuri svoj tužan pogled i ranjivost. Ja sad treba da se oprostim od tebe Marko. Treba da kažem da ti sad negde ideš, a da te mi više nećemo sresti i zagrliti. Kako se to radi? Koje su to reči? Najrađe bih da ti pokažem koliko sam te voleo. Nisam siguran da sam ti to pokazao kad je bilo vreme. To me sada boli, ali verujem da si ti to znao i osećao", kazao je Dragan Bjelogrlić.

Vidno potresen, Bjelogrlić je naveo i kako su se više od 15 godina preko 200 puta opraštali na sceni.

"Obojica smo plakali svaki put. Martini je u predstavi `Let iznad kukavičjeg gnezda` plačući davao tašnu Mekmarfiju da ga ne ostavi. Tu tašnu si mi poklonio za 50. rođendan. Hteo bih da ti sad dam tu tašnu da ne ideš. Ja sad plačem. Voleo bih da ti je dam, da te zamolim da ne ideš. Znam da je to nemoguće. Ali verujem da ću ti je ipak jednom dati i da ćemo plakati i smejati se kao nekad. Jeleni umiru sami, kao i ranjene srne. Ali ti Marko ostaješ u srcima ljudi koji su imali sreće da te upoznaju i zato će priča o kruševačkom Petru Panu sa Crvenog krsta dugo živeti... Dobri moj Marko, Martini moj, putuj sa tvojim toplim osmehom i samo tebi znanom tugom. Nama ostaje da te volimo i čuvamo sećanje na tebe. Neka ti je večna slava i hvala", dodao je Bjelogrlić.

Dok je kovčeg sa telom preminulog glumca polagan u zemlju hor je otpevao pesmu "Jeleni umiru sami" grupe "Poslednja igra leptira", a prodica i prijatelji glumca uz jecaje su izgovarali stihove pesme.

Poslednje zbog dramskom umetniku uputili su i Ivica Dačić, Danilo Ikodinović, Aleksandar Karakašević, Zorana Pavić...

Danas je u Beogradskom dramskom pozorištu održana komemoracija, na kojoj su vrlo emotivno govorile Markove kolege, odajući mu počast.

Marko Živić preminuo je 14. oktobra u KBC "Dragiša Mišović" posle tronedeljne brobe sa koronavirusom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura