Aktuelno iz kulture

Marta Bjelica: "Državni službenik" ima svoju publiku zbog dobre priče koja radi posao i dovoljno je uverljiva

Komentari

Autor: Tanjug

15/04/2022

-

12:03

Marta Bjelica: "Državni službenik" ima svoju publiku zbog dobre priče koja radi posao i dovoljno je uverljiva
Marta Bjelica: "Državni službenik" ima svoju publiku zbog dobre priče koja radi posao i dovoljno je uverljiva - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Marta Bjelica kaže da nastavlja igrati Krleta i u trećoj, kao u prethodne dve sezone "Državnog službenika", ali je sada "poprilično srećna jer ima i melodramskog momenta".

"Koliko god da je fizički teško, ujedno su mi najzanimljivije akcione scene, pa sam u određenim trenucima čak insistirala da nemam pomoć kaskadera. Snimali smo penjanja, preskakanja ograda, bila sam prilično euforična što imam priliku da to sama radim", istakla je za Tanjug glumica.

Bjelica je rekla da je do sada imala samo priliku da barata oružjem što joj nije bilo dovoljno i jako se raduje svim prilika da na ovaj način glumački upotrebi svoje telo.

Četiri godine od početka prikazivanja serije "Državni službenik", treća sezona se čekala zbog situacije sa pandemijom korone, a Bjelica primećuje da serija ima svoju publiku zbog dobre priča koja "radi posao" i dovoljno je uverljiva.

"Sve to što je tajno nama je uvek zanimljivo. Kako funkcioniše državna služba je oduvek misterija i u svim periodima smo želeli da budemo deo toga ili bar malo da zavirimo. Mislim da ljudi zato i vole seriju", ocenila je Bjelica.

Tanjug/Dragan Kujundžić

Marta Bjelica:

Glumica je dodala da voli deimistifikaciju određenih stvari primenjivati i u sopstvenom poslu, "u smislu da nije svaki glumac umetnik".

"Nemamo priliku da se bavimo umetnošću mi kao glumci toliko često. To su često jako teško uhvatljvi, majušni trenuci koji onda znače celi život", priznala je Bjelica.

Prema njenim rečima, priču o koroni nije bilo teško implementirati u seriju, ali je "bila velika obaveza igrati te situacije jer je bilo isuviše sveže".

U Ateljeu 212 Bjelica priprema predstavu "Drama o kraju sveta" po tekstu i u režiji Olga Dimitrijević u kojoj igraju i Jelena Ilić, Katarina Žutić, Dragana Ðukić i Jovana Gavrilović.

Bjelica je rekla da je "Drama o kraju sveta" "prilično poetičan komad" koji se bavi čovekovim odnosom prema prirodi, ali i "o jednom ženskom ustanku, revoluciji".

"Pet jakih žena - ne može da bude nešto loše", zaključila je glumica.

Preporuka za vas

Vaja Dujović: Igram u novoj predstavi o ženama koje su nešto značajno uradile za Srbiju, a danas su pomalo zaboravljene
Milena Radulović: Iz Beograda nosim smeh i humor, a iz Rusije šaljem njihovu veru u čuda i najbolji ishod

Komentari (0)

Kultura