Aktuelno iz kulture

Vladimir Lučić: "Državni službenik" će se emitovati u Indiji, a sinhronizovan je i na španski jezik

Komentari

Autor: 24sedam, Tanjug

15/04/2022

-

15:35

Vladimir Lučić: "Državni službenik" će se emitovati u Indiji, a sinhronizovan je i na španski jezik
Vladimir Lučić: "Državni službenik" će se emitovati u Indiji, a sinhronizovan je i na španski jezik - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Emitovanje treće sezone "Državnog službenika", u zajedničkoj produkciji kompanije Telekom Srbija i kuće "Film danas", počinje 23. aprila na kanalu Superstar TV.

Na konferenciji za medije povodom početka emitovanja treće sezone hvaljene serije, generalni direktor Telekom Srbija Vladimir Lučić je rekao da je kompanija na čijem je čelu uspela da internacionalizuje srpske serije.

"Možemo da se pohvalimo da će Dizni Plus, kojem predviđaju da će postati najveća svetska platforma, prikazivati `Državnog službenika` u Indiji", izjavio je Vladimir Lučić.

Prema rečima Vladimira Lučića, srpske serije od pre dva dana emituju na pet kontinenata, a poslednji u nizu je Australija.

Lučić je za 24sedam pojasnio da će se u ovoj velikoj "svetskoj trci" koja je u toku među najpopularnijim striming servisima zahtevi za produkcijom biti sve veći, a Telekom je uspeo da u pravom trenutku isprati ceo trend kada je reč o prikazivanju najboljih serija.

"Mnogo mi je drago da je Telekom uspeo da uradi dve stvari, ne samo što je podigao nivo produkcije naših serija, nego smo uspeli da širimo sistem prodaje naših serija, po svetu, a za sve je to bilo potrebno upornosti i sredstava", rekao je prvi čovek Telekoma.

Prema njegovim rečima, Telekom domaće serije u svetu prodaje na dva nivoa.

"Trenutno više serija prodajemo na pet kontinenata. `Crnu svadbu` smo pre dva dana prodali u Australiji. I to je jako dobro, jer se tako emitovanje serije širi po celom kontinentu. Mi smo u Južnoj Americi u Brazilu prodali `Državnog službenika`, koji je postao izuzetno popularan, da bi potom dobili poziv da seriju sinhronizujemo na španski jezik", rekao je Lučić i dodao da su put na strano tržište do sada našle i serija "Porodica", Dug moru" i "Jedini izlaz".

Priča o srpskom Džejmsu Bondu u doba korone

Najnoviju sezonu serije "Državni službenik" sa 12 epizoda danas su predstavili i Predrag Gaga Antonijević, producent i kreator serije, producent Maksa Ćatović, reditelj Miroslav Lekić i Milan Marić, glavni glumac ove špijunske akcione priče.

Tanjug/Rade Prelić

 

Ova treća sezona u svom sadržaju ima aktuelnu tematiku - koronavirus i dramske napete zaplete oko toga, što će biti prvi domaći igrani projekat koji obrađuje priču o pandemiji koja traje već duže od dve godine.

Reditelj serije Miroslav Lekić istakao je da se korona sama nametnula kao tema, tako da nisu morali mnogo da smišljaju zaplet i razvoj priče.

"Moram priznati da mi je ovo bio apsolutno najteži projekat ikada u karijeri. Em je tema o pandemiji, em smo radili za vreme Kovida-19. Vrlo je bilo neizvesno i rizično kako će se sve odvijati. Umesto planirana tri, snimali smo šest meseci", izjavio je režiser Lekić, inače autor poznatih filmova "Bolje od bekstva", "Nož", "Lavirint" i "Dogodilo se na današnji dan".

Reditelj je otkrio da je glavni glumac Milan Marić u jednom trenutku dobio koronu i onda su morali da prekinu snimanje, da on bude u karantinu 14 dana, a takođe Vojno medicinska akademija (VMA) gde su snimali jedan deo serije, bila je tri meseca zatvorena za prisustvo TV ekipe.

Kroz slične probleme su prošli i kada su snimali u Istanbulu, morali su da čekaju da se i u Turskoj otvore za snimanja.

"Inače se serija `Državni službenik` bavi aktuelnim temama kroz tri sezine, prati dešavanja u svetu i na red je došla korona. Ovde se priča vrti oko samog početka pandemije, da se podsetimo tog perioda, koji je uveliko iza nas", objasnio je Lekić, koji je u poslednje vreme režirao i popularne serije "Ubice mog oca", "Švindleri" i "Beležnica profesora Miškovića".

Predrag Gaga Antonijević, producent i kreator serije, podsetio se mladosti kada je želeo da radi špijunske filmove sa kolegom Miroslavom Lekićem, ali oni tada nisu zaživeli, nisu mogli da realizuju jer su junaci morali biti moralno čisti, kao Marvelovi super heroji.

"Ko bi verovao da će priča o srpskom Džejmsu Bondu biti gledana i u Americi, a sada se naš projekat emituje u celom svetu. Zahvalan sam kolegama Lekiću i Ivanu Živkoviću na režiji ove serije", zaključio je Antonijević, takođe autor i producent serija "Ubice mog oca" i "Pevačica" i najavio je uskoro emitovanje najnovije serije "Bunar" čiji scenario potpisuje istaknuti glumac Igor Ðorđević, i tumač glavne uloge.

Producent Maksa Ćatović rekao je da se nikada nije ovoliko radilo na filmu i televiziji i u vreme SFRJ, da ova industrija sada zapošljava ogroman broj glumaca i filmskih radnika.

"Da Gaga Antonijević i ja ništa nismo radili osim ovih serija `Državni službenik` i `Ubice mog oca`, opet bi bilo sjajno. A zajedno smo snimali i filmove `Zaspanka za vojnike` i `Dara iz Jasenovca`", podsetio je Ćatović na poznate projekte i izrazio zadovoljstvo što je "Državni službenik" prvi projekat Telekoma Srbije, od kada je postao nezaustavljiv producent.

Milan Marić, glavni glumac, koji je poznat i po hit filmu "Toma" Dragana Bjelogrlića sa milion i 100.000 gledalaca u bioskopima, rekao je da je cilj u svim sezonama "Drzavnog službenika" da se priča komplikuje, razvija, raspetljava, a preokreti se sami stvaraju i nadgrađuju.

"Svi smo se u ekipi šalili da je moj lik srpski Džejms Bond, mada ovde smo prikazali taj posao pun rizika, koncentracije, predanosti, a da je moj agent Lazar predstavljen kroz pristup prema poslu, porodici, svojoj ženi, da bude životno, opipljivo", istakao je Milan Marić i dodao da je već video koliko su na društvenim mrežama svi srećni što kreće treća sezona, i to mu jako prija.

Tanjug/Rade Prelić

 

Događaju su prisustvovali i ostali glumci serije - Vaja Dujović, Radovan Vujović, Ljubomir Bulajić, Ana Lečić, Marta Bjelica, i Igor Ðorđević, koji se nakon izvanredne uloge u prvoj sezoni, vraća i u treću.

 

Svoje uloge će ponoviti u trećoj sezoni i - Nebojša Dugalić, Žarko Laušević, Nenad Jezdić, Aleksandar Berček, Petar Benčina...

Autor serije je reditelj i producent Predrag Gaga Antonijević, a scenarista je promenjen u odnosu na prve dve sezone. Umesto Dimitrija Vojnova, treći serijal su napisali književnik Vladimir Kecmanović i dramaturškinja Staša Bajac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura