Aktuelno iz kulture

Voditelji festivala "Beogradsko proleće" Milena Vasić i Srđan Timarov

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/04/2022

-

11:43

Voditelji festivala "Beogradsko proleće" Milena Vasić i Srđan Timarov
Voditelji festivala "Beogradsko proleće" Milena Vasić i Srđan Timarov - Copyright Nikola Ristić/RTS

veličina teksta

Aa Aa

Festival "Beogradsko proleće", koji se održava 29. aprila u Kombank dvorani, vodiće glumci Milena Vasić i Srđan Timarov, saopštili su organizatori.

Njih dvoje će biti na odgovornom voditeljskom zadatku koji su tokom decenija trajanja festivala uspešno radili Mića Orlović, Dunja Lango, Ljiljana Marković, Petar Slovenski, Dejan Đurović, Dušanka Kalanj, Željko Stefanović, Vesna Ilić, Dragana Katić, Nina Mudrinić, zatim Minja Subota, Daliborka Stojšić, Mira Stupica, Mira Banjac.

Milena Vasić  je rekla da joj je velika čast što će biti voditelj prestižnog festivala.

" Mnogo sam srećna što se taj festival vraća, on je obeležio i moje detinjstvo, a mnogima od nas je sinonim za neko nostalgično i lepše vreme. Čast mi je što sam na mestu velikana tadašnje Televizije Beograd ali i nekih izuzetnih umetnika, mojih kolega koji su bili voditelji ove manifestacije", istakla je Vasić, a navodi se u saopštenju.

Milenin partner, sa kojim će deliti scenu "Beogradskog proleća" Srđan Timarov kaže da je počastvovan pozivom, ali da ga je pre svega obradovala vest da je obnovljen ovaj prestižan festival koji je poznat po tome što na njemu učestvuju isključivo vrhunski umetnici. 

Nikola Ristić/RTS

 

"Radujem se što je "Beogradsko proleće" obnovljeno, konačno ponovo jedan festival na kome će nastupiti oni koji ozbiljno pevaju. Radujem se što je moja partnerka Milena Vasić i sviđa mi se što je odluka pala da glumci budu voditelji. Takođe, važno mi je što učestvujem u nečemu što ću i lično moći da podržim, a to nešto je važno za našu kulturu i umetnost, dostojanstveno i vredno." rekao je  Timarov.

Festival "Begradsko proleće" biće održan u petak 29. aprila u Kombank Dvorani- nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata, gde je sve i započelo, davne 1961. odine. Kao i tada, tako će i ovoga puta sve izvođače na sceni pratiti vrhunski muzičari Revijskog orkestra Muzičke produkcije RTS-a.

Ovogodišnje izdanje festivala predstaviće osamnaest takmičarskih pesama, koje će uživo premijerno izvesti regionalni umetnici Toni Cetinski, Željko Vasić, Lado Leskovar, Jasna Gospić, Filip Žmaher, Boris Režak, Mirza Selimović, Davor Jovanović, Bojana Stamenov i Marko Tolja, Kristijan Rahimovski, Maja Sar, Dejan Najdanović Najda, Bojan Marović, Lukijan Ivanović, Igor Simić, Saška Janković Janks, Angelina i Boris Pingović.

Osim publike u Kombank Dvorani, ovogodišnje izdanje festivala "Beogradsko proleće" u petak uveče 29. aprila mogu uživo pratiti u direktnom prenosu i gledaoci RTS1, RTS Svet, slušaoci Prvog programa Radio Beograda, a  "Beogradsko proleće" publika može i uživo pratiti preko multimedijalne platforme RTS Planeta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura