Aktuelno iz kulture

Slobodan Tišma i Silvia Dražić o antologiji "Reka" večeras u Novom Sadu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/04/2022

-

12:18

Slobodan Tišma i Silvia Dražić o antologiji "Reka" večeras u Novom Sadu
Slobodan Tišma i Silvia Dražić o antologiji "Reka" večeras u Novom Sadu - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Na Novosadskom književnom festivalu "Razgovori o ljubavi (prema knjigama)" edicija Nojzac predstaviće knjigu "Reka - Jedna drugačija dunavska antologija" večeras, 27. aprila, u 19 časova na brodu "Cepelin".

O knjizi će govoriti Slobodan Tišma, Silvia Dražić, Relja Dražić (edicija Nojzac) i domaćin festivala Đorđe Randelj.

"Reka - Jedna drugačija dunavska antologija" predstavlja antologiju u 24 poglavlja u kojoj su zastupljeni najznačajniji pisci iz različitih jezika i književnosti duž Dunava. Izdanje ove publikacije omogućili su Baden-Würtemberg Stiftung i "Novi Sad 2022 - Evropska prestonica kulture", kao i Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Antologija "Reka" je dobitnik specijalne nagrade Međunarodnog sajma knjiga u Novom Sadu.

"Ovu jedinstvenu ediciju uredile su Edit Kiraly (Beč, Budimpešta) i Olivia Spiridon (Tübingen) i tokom 2022. u više navrata biće predstavljena publici", navode iz Futura publikacije.

Futura publikacije u svojoj ediciji Nojzac publikuje prevode mahom austrijske literature, kako one koja je već izborila svoje mesto u svetskoj književnosti (A. Štifter, H. f. Hofmanstal, J. Rot, R. Muzil, H. Broh, E. f. Horvat, T. Bernhard, M. Haushofer ...), tako i one koja danas nastoji da se za to mesto izbori (G. Amanshauzer, V. Kapaher, R. Šindl, P. Heniš...).

U ediciji Nojzac-Kontrateg publikuju se važne knjige teorijsko- esejističkog karaktera.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura