Aktuelno iz kulture

Održana prva proba Konstrakte u Torinu: Hrabro, zabavno, impresivno - komentari na nastup predstavnice Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/05/2022

-

14:00

Održana prva proba Konstrakte u Torinu: Hrabro, zabavno, impresivno - komentari na nastup predstavnice Srbije
Održana prva proba Konstrakte u Torinu: Hrabro, zabavno, impresivno - komentari na nastup predstavnice Srbije - Copyright TikTok/eurovision

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnica Srbije na Evroviziji, Ana Đurić Konstrakta je danas održala prvu probu u Torinu, a na zvaničnom Tviter nalogu Evrosonga objavljene su fotografije sa probe uz opis:

"Kao i na prethodnim nastupima, predstavnica Srbije Konstrakta ima scenski nastup koji uključuje kvalitetan nameštaj, intenzivno pranje ruku i lepu koreografiju sa peškirima njenih petoro pratećih pevača".

Na TikToku je objavljen i snimak dela probe, uz komentar "očaravajuće".

@eurovision Konstrakta with a mesmerising first rehearsal for Serbia 🙌 👏🙌 #Eurovision2022 #EurovisionTikTok #Eurovision ♬ original sound - Eurovision

"Mislim da je ovo dobra godina za Srbiju na takmičenju", "bez reči sam", "hrabro, zabavno, impresivno", neki su od komentara fanova koji prate i komentarišu probe u Torinu.

RTS je nešto ranije potvrdio da će se sa Anom Đurić Kontraktom na evrovizijskoj sceni naći Milovan Bošković, Kosta Đuraković, Jovan Antić i Maja Ranđić, dok je iz privatnih razloga jedna od članica hora naše ovogodišnje predstavnice morala da otkaže učešće na festivalu.

"Brzim reagovanjem, doneta je zajednička odluka da će Kristina Radenković, koja ima dugogodišnje televizijsko iskustvo, ali i evrovizijsko - kao voditeljka iz grin ruma Pesme Evrovizije u Beogradu, a ujedno i glumica, biti deo našeg evrovizijskog tima", naveli su iz RTS.

Na zvaničnom Jutjub kanalu Evrosonga je 29. aprila objavljena i "specijalna akustična verzija" pesme "In Corpore Sano", a koja je napravljena za serijal "Eurosong house party" kojim žele publiku da upoznaju sa predstavnicima na predstojećem takmičenju u Torinu.

Konstrakta će nastupiti na spektakularnoj evrovizijskoj sceni, inspirisanom Italijom i njenim narodom u dvorani PalaOlimpico u Torinu u drugoj polufinalnoj večeri Evrovizije, 12. maja.

Italijanski javni servis RAI je objavio i to da je ključna tema 66. Izbora za pesmu Evrovizije mir. 

Podsetimo, Rusija odlukom Evropske radiodifuzne unije neće nastupati na ovogodišnjoj Evroviziji, što znači da će Torino ugostiti 40 predstavnika i njihovih timova.

U drugom polufinalu, pored predstavnice Srbije, nastupiće i pevači iz Australije, Gruzije, Finske, Azerbejdžana, San Marina, Crne Gore, Rumunije, Češke, Poljske, Belgije, Severne Makedonije, Švedske, Estonije, Irske, sa Kipra i Malte.

Kada je reč o prvoj polufinalnoj večeri, 10. maja, za mesto u finalu boriće se Albanija, Letonija, Švajcarska, Slovenija, Bugarska, Moldavija, Ukrajina, Litvanija, Holandija, Norveška, Portugalija, Danska, Jermenija, Austrija, Hrvatska, Island i Grčka.

Finale je najavljeno za 14. maj, a ovim žrebom je odlučeno i u kojem će polufinalu glasati šest zemalja koje su direktni finalisti, to jest zemlje "velike petorke".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura