Aktuelno iz kulture

Druga proba Konstrakte u Torinu: Efekti, svetla i jedna promena

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Escxtra.com

05/05/2022

-

16:28

Druga proba Konstrakte u Torinu: Efekti, svetla i jedna promena
Druga proba Konstrakte u Torinu: Efekti, svetla i jedna promena - Copyright Printscreen youtube.com/embed/xT0Ix4cZufs

veličina teksta

Aa Aa

U Torinu već nekoliko dana traju probe takmičara pred "Pesmu Evrovizije", a svoju drugu probu na evrovizijskoj sceni danas je imala predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta, koja je u italijanskom gradu dobila i nadimak Godstrakta (Bogstrakta). 

Na sajtu escxtra, koji je propratio nastup Konstrakte i njenog tima u dvorani Pala Olimpiko, objavljen je tekst u kom se konstatuje da je izvođenje pesme "In Corpore Sano" slično onom na nacionalnom takmičenju "Pesma za Evroviziju", sa sličnom "dinamičnom i oštrom kamerom" koja sve podrobno beleži.

Primetna je i jedna promena. Određeni stihovi ("Koja je tajna zdravog tela?", "Umetnik mora biti zdrav" i "Ostavljena sam sama") su, naime, prevedeni na engleski jezik i istaknuti na ekranu kako bi poruka pesma bila jasnija što većem broju ljudi.

"Uz frenetično osvetljenje i LED efekte, engleski prevodi dopunjuju odličnu sliku na bini, a završno `I šta ćemo sad?` potvrđuje glavnu poruku pesme", navodi se u tekstu i zaključuje da je Konstrakta uspela da izazove opštu pomenju i dugotrajni aplauz.

Printscreen youtube.com/embed/xT0Ix4cZufs

 

Kao što se i očekivalo, Konstrakta i njen hor su u već prepoznatljivom scenskom stajlingu.

Desetak minuta pre druge probe u Torinu, šefica delegacije Srbije Anja Rogljić uključila se u program televizije K1 i gledaocima omogućila da zavire iza kulisa ovog velikog i popularnog takmičenja.

"Mi ovde zaista imamo ozbiljan posao, od devet ujutro smo u Areni i samo šminka i pripreme za probu traju dva i po do tri sata. Nameštamo mikrofone, sve uvežbavamo... Ovde i dalje važe kovid mere, testiramo se svaka 72 sata. Na današnjoj probi u Areni biće i novinari, i radujemo se da čujemo njihove utiske, jer na prvoj probi publike nije bilo", kazala je Anja Rogljić u emisiji "Kec na jedanaest".

Kao i pre 15 godina, kada je Marija Šerifović trijumfovala

Prema rečima Rogljić, uspešno se rešava i problem sa scenografijom, odnosno sa čuvenim suncem koje je svim predstavnicima malo otežalo pripreme za nastup na "Pesmi Evrovizije".

"Trebalo je da na nastupu imamo kombinaciju svetla i LED ekrana, zbog tehničkih problema sada prilagođavamo nastup, ali veoma smo zadovoljni kako sve izgleda. Svi se trude da ispune svaku našu želju i svi redom pozitivno reaguju na našu pesmu i daju nam veliku podršku. Razgovarala sam sa kolegama sa irske televizije i kazali su mi da su uvereni da ćemo biti u top 10 i da cela njihova televizija navija za nas. Ja se nadam da ćemo biti i bolji od toga, bar u top 5 najboljih pesama ove godine", navela je Rogljić.

Šefica srpske delegacije je otkrila i da se ove godine desila situacija koja je veoma podsetila na Evrosong u Helsinkiju pre 15 godina kada je naša Marija Šerifović trijumfovala.

"Nakon prve probe tada je supervizor Evrosonga, Šveđanin, sišao da nas pozdravi i da nam kaže da je oduševljen. I sada, 15 godina kasnije, Šveđanin je ponovo supervizor i nakon prve probe došao je do nas, pozdravio nas i rekao da ima velika očekivanja i da nam je nastup veoma dobar", rekla je Rogljić.

Konstrakta će u Torinu nastupiti druge polufinalne večeri 12. maja. Pesma "In Corpore Sano" biće treća po redu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura