Reflektor

Konstrakta u Torinu postala Godstrakta: Otkrila koji joj je omiljeni stih u pesmi "In Corpore Sano"

Komentari

Autor: RTS, Euronews Srbija

03/05/2022

-

09:48

Konstrakta u Torinu postala Godstrakta: Otkrila koji joj je omiljeni stih u pesmi "In Corpore Sano"
Konstrakta u Torinu postala Godstrakta: Otkrila koji joj je omiljeni stih u pesmi "In Corpore Sano" - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je održala prvu probu u Torinu, predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta na 66. takmičenju Pesma Evrovizije ocenila je da je proba prošla prijatnije i bolje nego što je očekivala.

"Bolje nego što sam očekivala. Prijatnije, u stvari. Plašila sam se da kad izađem i..., milion. Međutim, sve je prijatno. I kako se odnose prema nama, i što sve teče po tajmingu, i lepo je na toj bini, i dobar je zvuk. Sve je jednostavno, lepo!", prenela je prve utiske Ana Đurić Konstrakta u izjavi za RTS.

Pre nego što su ušli u arenu, kako piše u tekstu objavljenom na sajtu našeg javnog servisa, Konstrakta se požalila da joj jako lupa srce. Optužila je kafu za to, ali na kraju priznaje da je imala jako veliku tremu.

"Istina je da sam se malo uzentala od svega. Ali dobro je, mislim da je dobro da se odradi ta trema na početku. Ja sam i za Pesmu za Evroviziju na prvoj probi bila van sebe. Mislim da se u onoj bubici čulo kako lupa moje srce. Koje kuca, samo kuca!", istakla je predstavnica Srbije.

Ako pobedim, dovodim Evroviziju u Glibovac

Održana je i prva evrovizijska pres-konferencija na kojoj je prisustvovala naša predstavnica za koju su stizala onlajn pitanja iz celog sveta, a možda i najzanimljivije pitanje ticalo se Konstraktine eventualne pobede i mesta gde bi volela da bude održana Evrovizija u Srbiji.

"Iz Beograda sam i volim sve predele u Srbiji. Svaki grad može biti pripremljen za Evroviziju, ali ja bih baš volela da to bude u selu Glibovac, odakle je moja baka, što da ne, ako može selo?", rekla je kroz smeh Konstrakta.

Konstrakta je u Torinu dobila nadimak Godstrakta ili Bogstrakta, a uporedili su je i sa Lori Anderson.

"Pomalo se bojim od takvog nadimka i od tolike pažnje, ali lepo je čuti tako nešto za sebe, svakako", rekla je umetnica.

Na pitanje o omiljenom delu pesme "In Corpore Sano", Konstrakta je istakla da joj je omiljeni stih "I šta ćemo sad?" jer je to pitanje zapravo suština svega. Srpska predstavnica je, takođe, objasnila da pesma zapravo nema veze sa kovidom.

"Pesma nije direktno povezana s kovidom, a moram da priznam da sam na bizaran način uživala u karantinu - provodeći kvalitetno vreme sa sobom i uživala sam u šetnjama sa psom, ali mislim da je bilo korisno za čitavu ljudsku vrstu što smo bili u karantinu - da napravimo pauzu i da se malo odmorimo i dobro razmislimo o svemu", otkrila je Konstrakta, pa je dodala da baš u toku tih dugih šetnji sa psom ona smišlja pesme.

Što se tiče rituala, naša predstavnica je otkrila da, pored toga što pere ruke, ima i tri prstena koja uvek nosi pred nastup.

"Nemam neki poseban ritual, osim što perem ruke, ali na primer nosim ova tri zlatna prstena koja sam dobila od svoje svekrve. Može se reći da su mi oni ritual", izjavila je Konstrakta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura