Aktuelno iz kulture

Konstrakta otkrila omiljeni nadimak, a u Torinu dobila već prvu nagradu

Komentari

Autor: RTS

06/05/2022

-

12:34

Konstrakta otkrila omiljeni nadimak, a u Torinu dobila već prvu nagradu
Konstrakta otkrila omiljeni nadimak, a u Torinu dobila već prvu nagradu - Copyright Printscreen youtube.com/embed/xT0Ix4cZufs

veličina teksta

Aa Aa

Ovogodišnja predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta u RTS podkastu "Evrovizijske priče" uoči odlaska u Torino govorila je o svojim utiscima o "Pesmi Evrovizije", koliko su joj zabavni fanovi, ali i koji joj je omiljeni "nadimak".

"Komprosta mi je najzabavnije, `Komprostite molim vas`... Ali i Katarakta mi je, takođe, zabavno", kazala je Konstrakta u razgovoru sa Ivanom Simonovićem.

Ana Đurić je u razgovoru otkrila i zbog čega smatra da joj se Konstrakta "otela", kako vidi sebe u medijima, ali i koje evrovizijske pesme pamti.

"Ovaj naš slučaj je skrenuo dosta medijske pažnje. Nisam sigurna da su prethodnih godina učesnici toliko bili prisutni u medijima. Ovo je nekako možda prevazišlo te granice takmičenja i evrovizijske pesme i zašlo malo i na neka polja koja možda nismo planirali", navela je Đurić i dodala da je u ovom periodu svašta naučila o sebi, drugima, ali i društvu i medijima.

Kako je ponovila, odluka da na festival prijavi pesmu "In Corpore Sano" bila je slučajna jer je jedino ta pesma ispunjavala propoziciju takmičenja - do tri minuta trajanja, ali i da prilikom prijave nije razmišljala o pobedi, već o promociji.

"To je otišlo u, za nas, neočekivanom pravcu", istakla je Konstrakta. 

Ana Đurić je sa svojim timom juče u dvorani Pala Olimpiko održala drugu probu.

"Posle prve probe dali smo im naše mišljenje i rekli im kako želimo to da izgleda i naišli smo na odličnu komunikaciju. Sve što smo tražili je usvojeno i uzeto u obzir. Posle probe smo dali još neke amandmane. Nadam se da ćemo iz nastupa izvući maksimum", izjavila je za RTS Konstrakta.

Nakon probe, usledila je pres konferencija na kojoj je, kako se čini, vladalo izuzetno interesovanje medija.

"Sve u svemu, postoji interesovanje za našu pesmu i nastup i to je dobro. Uglavnom se svi osvrću na taj umetnički pristup zbog kog se pesma izdvaja iz uobičajenog Evrovizijskog pristupa. Svake godine ima poneki nastup koji izlazi iz tih okvira, a čini mi se da smo ove godine to mi", istakla je Ana Đurić za javni servis Srbije.

O nastupu, stihovima, mentalnom zdravlju i Megan Markl, srpska predstavnica na "Pesmi Evrovizije" nakon druge probe razgovarala je i sa novinarima u Torinu: 

Nagrada za najkreativniji nastup

Od poljskih medija ovogodišnji predstavnik Srbije dobio je nagrada za najkreativniji nastup, a od portala eurosong.hr i zlatni mikrofon.

Veliku pažnju ne samo domaće, nego i evropske javnosti privuklo je kinetičko sunce najavljivano kao spektakularni deo scenografije, a koje je organizatorima i učesnicima napravilo probleme.

"Kinetičko sunce je nešto što smo svi jedva čekali da vidimo. To je jedna instalacija koja ima rotaciju od 180 stepeni. Sa jedne strane su LED ekrani, sa druge svetlo. Pretpostavljam da je većina učesnika koncipirala svoj nastup na tim LED ekranima, ali smo nedelju dana pred odlazak dobili mejl da se to otkazuje zbog tehničkih problema", kaže Milorad Kolarić, reditelj našeg nastupa.

Ipak, prema njegovim rečima, uz velike napore srpske, ali i cele ekipe u Italiji došlo se do rešenja tako da se uspešno postigne atmosfera koja je zamišljena.

Predstavnica Srbije će nastupiti u drugom polufinalu "Pesme Evrovizije", 12. maja u Torinu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura