Aktuelno iz kulture

Šta nas čeka u nastavku serije "Dug moru": Iza kulisa sa Vesnom Trivalić i Draganom Mićanovićem (FOTO)

Komentari

Autor: Sonja Šulović

10/05/2022

-

09:14

Šta nas čeka u nastavku serije "Dug moru": Iza kulisa sa Vesnom Trivalić i Draganom Mićanovićem (FOTO)
Šta nas čeka u nastavku serije "Dug moru": Iza kulisa sa Vesnom Trivalić i Draganom Mićanovićem (FOTO) - Copyright Telekom Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Priča o meštanima poluostrva Luštica, gde je veo između mrtvih i živih, sadašnjosti i prošlosti tanak, na radost brojne publike dobija i treći nastavak.

Ekipa serije "Dug moru" ponovo je na okupu i trenutno stvara u Rosama, gde možete "sresti" Olgu, Rnja, Perišu, Kapetana, Anđu...

"Evo kako mislim da bi trebalo da nas posmatrate - kao familiju čiji članovi dugo žive daleko jedni od drugih, a od 2018. godine se sreću i provode vreme zajedno, kao kolege i kao ljudi. Dobar deo toga što se tiče posla i scenarija, moraće da ostane u krugu familije da biste imali iznenađenja koja se sada trudimo da stvaramo", ovim se rečima obratila glumica Vesna Trivalić (u seriji Anđa) prisutnim novinarskim ekipama na setu u Rosama.

Baš kao i prethodne dve sezone i treća će biti drugačija jer se, prema rečima Trivalić, poput "novogodišnje jelke" okite novim ljudima. Milica Filipovski i Leon Lučev su reditelji u trećem delu, scenaristkinja je Marijana Čulić Vićentić, a na malim ekranima gledaćemo i neke nove likove, među kojima će biti i najstarija štriga koju igra Seka Sablić.

Monte Royal Pictures

Seka Sablić

"Nama je svima čast i veliko uživanje igrati sa Sekom, zato što je ona takav partner i, pre svega, divan čovek, mudra i duhovita. Uvek imate tu olakšanu okolnost da vas spasi ako nešto ne bude dobro tim svojim šarmom i harizmom. Pa sa njom bi i drvo zaigralo, ako treba i zaplakalo", ističe Trivalić koja sa Sablić igra u predstavi "Vrat od stakla" (tekst Biljana Srbljanović, režija Jagoš Marković) u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

"Srećna sam, smejem se"

Trivalić dodaje da se raduje svim kolegama, te da je rad na seriji ispunjava.

"Lepo mi je, srećna sam, smejem se, plačem kad treba u sceni, ali ovako ne", kaže jedna od omiljenih glumica s ovih prostora otkrivajući i da se u julu, posle 17 godina koje je provela u Aziji (u Dubaiju), vraća u Srbiju da živi.

Kada je reč o trećoj sezoni serije "Dug moru", Trivalić navodi će likovi otkrivati svoje dugove jedni prema drugima, a kao što to biva i u životu, tako će i u životima junaka biti duhovitih stvari, pa će publika moći malo da predahne i da se nasmeje.

Telekom Srbija

Vesna Trivalić na snimanju serije "Dug moru" otkrila da se vraća u Srbiju da živi

Kao glumici, dopada joj se to što će dobiti otežane okolnosti, ali to ne znači da će biti isključeni momenti koje njena Anđa ume da "zakiti smehom".

"Ima sidro u drami koje nikako nismo mogli da otkrijemo, a  nije ni trebalo jer nije bilo vreme. Sad je i Anđa dobila svoj komad muke koji će deliti sa ljudima ispred kamere, pa će sve to do publike doći - poručuje Trivalić.

Monte Royal Pictures

Vesna Trivalić i Dubravka Drakić

Kreatori serije otkrivaju tek toliko da će fokus i dalje biti na porodici Šćepanović, i da se oko Olge (Ana Lečić) plete radnja, otkrivaju tajne, razvijaju mistični elementi i pronalaze racionalna rešenja.

"U trećoj sezoni mislim da će biti onostrana velika borba. Imamo i novog angatonistu koji nam zapetljava živote, tako da se porodica Šćepanović suočava sa dve opasne struje. Ali to Olga nosi, ćerka moja. Ona je ta štriga i povezuje sve to. Periša evo već tri sezone ne veruje, a da li će poverovati - verujte da ne znam. Ono što znam, desiće se borba u vremenu, u tom drugom prostoru. Ali to bolje da pitate autore, šta su smislili po tom pitanju - kažu da će biti interesantno i ja im verujem", poručuje Dragan Mićanović koji igra Perišu.

Telekom Srbija

Dragan Mićanović: Autori kažu da će biti interesantno i ja im verujem...

O Periši govori kao o čoveku koji želi da zaštiti svoju porodicu, čak i lažima i skrivanjem raznih stvari pod tepih.

Bure koje stalno udaraju sa strane

"A ti duhovi prošlosti koji ga stalno proganjanju, u trećoj sezoni preko ćerke će najviše doći na naplatu... Periša pokušava da uradi najbolje, ne znajući da se ukopava sve dublje i dublje u problem. Njega situacije vuku da pokušava da se izvuče iz nemoguće situacije, pa upada u sve veće probleme. On čak nema mnogo vremena da se presabere i razmisli o svojim postupcima, neke bure ga stalno udaraju sa strane", navodi Mićanović.

Tu novu buru u životu Periše pokrenuće naslednica Ćaleta, koja će na naki način zaorkužiti sve njegove probleme.

"Ona o njemu sve zna i pokušaće da tu svoju prednost iskoristi", dodaje Mićanović.

Telekom Srbija

Dragan Mićanović i Dubravka Drakić

Uloga te "osvetnice" i novog antagoniste poverena je Dubravki Drakić, koja do sada nije imala priliku da igra "negativca".

"Pošto sam nova, moram da se potrudim da svi budu na mojoj strani jer imam dobre razloge. Bez obzira što nisam bila u prve dve sezone, pratila sam i rekla bih da nema ni u trećoj sezoni likova koji su pravolinijski. Vi ste neprestano ili na njihovoj strani ili protiv njih. I to je veliki izazov za igru. I meni kao novoj u podeli izazov je hoću li odgovoriti zadatku i nastaviti što su oni tako dobro započeli", kaže Drakić i dodaje:

"Igram Jovanu, Ćaletova ćerka i to što sam u šali rekla - pokušavam da se osvetim za sve ono što su oni uradili a što nije bilo ispravno. E sad, da li je to bilo prikrivano ili ne, i šta ja želim sa svim tim otkrićima, to ne bih smela da otkrivam da ne prepričavam sve."

Potraga za korenjem

Važan lik u nastavku je i Oskar, istraživački novinar, koga igra Aleksandar Radenković, glumac koji je ostvario izuzetnu karijeru u Nemačkoj.

"Prvi put imam mogućnost da, ne samo posećujem porodicu, već i radim na našem jeziku. Uloga je izazov, ali izazov je pre svega jezik - da se prešaltam na srpski jer na nemačkom svakodnevno govorim, razmišljam, sanjam... U početku sam mislio kako će to biti kad kažu prvi put akcija i kad počnem da govorim na srpskom, da li će se pitati da li je to već počeo da glumi ili ne", uz osmeh priča Radenković.

Monte Royal Pictures

Aleksandar Radenković

Oskar je prijatelj iz detinjstva Jaka Grosmana (Sebastijan Kavaca), koji je na kraju druge sezone stradao. Zajedno su odrasli u Berlinu i sada će zbog Jaka, Oskar krenuti u istraživanje sa željom da otkrije šta se s njim desilo, da li je skočio sa litice ili je ubijen.

"Tokom te potrage, saznaće nešto i o sebi i o svom poreklu, tako da se tu zatvrara krug za mene kao lika i mene kao Aleksandra. Povratak iz Berlina, dolaženje na ovo mesto - ima dosta paralela između Aleksanda i Oskara. Delimo tu potragu za korenjem i to pitanje pripadnosti - ovde sam Švaba, tamo dečko sa Balkana. Iako sam uspeo u poslu da izbegnem tu katergorizaciju, mogao sam uvek da igram Nemce, nije baš često da ime Radenković u nemačkoj kulturu igra neku glavnu ulogu u pozorištu", objašnjava glumac.

Sa nemačkim trupama Radenković je gostovao u Beogradu, a prvih 15 godina karijere je proveo u pozorištima u Lajpcigu, Hamburgu, Diseldorfu i Berlinu, da bi pre 5-6 godina počeo da snima.

"Nema razlike između snimanja u Nemačkoj i ovde. Sve je jako dobro organizovano i profesionalno, na svetskom nivou kako sam upoznao u Nemačkoj i u drugim zemljama u kojima sam radio", ističe Radenković.

Serija "Dug moru" snima se u produkciji Telekom Srbija i Monte Royal Pictures, a treći nastavak "Dug moru" doneće čak 16 novih epizoda koje će biti emitovane na Superstar kanalu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura