Aktuelno iz kulture

Vudi Harelson o liku kog igra u filmu "Trougao tuge": Razlikujemo se po tome što je on marksista, a ja anarhista

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/05/2022

-

10:13

Vudi Harelson o liku kog igra u filmu "Trougao tuge": Razlikujemo se po tome što je on marksista, a ja anarhista
Vudi Harelson o liku kog igra u filmu "Trougao tuge": Razlikujemo se po tome što je on marksista, a ja anarhista - Copyright Printscreen YouTube/The Playlist

veličina teksta

Aa Aa

Novi film reditelja Rubena Estlunda "Triangle Of Sadness" dobio je petominutne ovacije na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu.

Film, koji je Estlund nazvao njegovim "krajem zapadne civilizacije", prati manekenku i njenog partnera na putovanju luksuznom jahtom u društvu bogate elite.

Međutim, brod se u jednom trenutku nasuče na pusto ostrvo, a putnici su suočeni sa novom realnošću u kojoj njihov novac ne vredi ništa. 

U ovom crnohumorističnom filmu, kapetana jahte glumi Vudi Harelson, koji je za Deadline govorio o svojoj ulozi.

"Moj lik je marksista, a ja sam anarhista, tako da se u tom pogledu razlikujemo", rekao je glumac u šali, a zatim objasnio na šta misli.

"Ja sam neko ko misli da je odvratno kada supersila sa takvom vojnom moći bez provokacije napadne jednu zemlju, u ovom slučaju Ukrajinu", rekao je Herelson.

On kaže da mu se njegov lik dopao i da je reditelj na neki način, dopustio da kapetan bude i poruka filma.

"Biću i u njegovom sledećem filmu, šta god bude želeo da radimo", rekao je Harelson.

Estlund je zatim objasnio da će glumac u sledećem ostvarenju biti ponovo kapetan, ali ovog puta, aviona. Reč je o satiri inpsirisanoj distopijskim romanom Oldousa Hakslija "Vrli novi svet".

"Trougao tuge" i kritika mode

"Triangle Of Sadness", koji bi doslovno mogao da se prevede kao "Trougao tuge", predstavlja manifest o jednakosti, onoj koja ne postoji i ne može postojati.

Kako je ocenila kritičarka portala Deadline: "Kada privilegovani budu svrgnuti sa pozicije na kojoj se nalaze, njihovo mesto brzo zauzimaju oni koji su do tog trenutka bili potlačeni i ponašaju se baš kao i njihovi prethodnici".

Reditelj Estlund, čija se supruga bavi modnom fotografijom, kaže da je ideju za film dobio u razgovoru s njom.

"Pričali smo o tome kako je moda proizvod, o uslovima u kojima manekeni rade i lepoti kao valuti. Osetio sam da je lepota privlačna, ali i zastrašujuća", rekao je on.

Estlund kaže da je najbolje reakcije za svoj film dobio od publike u Španiji, gde je za tridesetoro ljudi imao probnu projekciju.

"Imali smo odgovornost da napravimo dobar film. Srećan sam zbog toga što svi stoje iza ovog socijalističkog dela sadržaja filma", rekao je reditelj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura