Reflektor

"True Detective" dobija nastavak: HBO planira četvrtu sezonu, angažovan novi scenarista

Komentari

Autor: Hollywood reporter

20/03/2022

-

13:21

"True Detective" dobija nastavak: HBO planira četvrtu sezonu, angažovan novi scenarista
True Detective - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Četvrta sezona "True Detective" mogla bi se naći na programu HBO, ali na čelu ovog nastavka neće biti tvorac serije Nik Picolato (Nic Pizzolatto), objavio je Hollywood reporter.

Izvori ovog lista kažu da je za četvrtu sezonu ove hvaljene i nagrađivane serije angažovan kao scenarista Isa Lopez (Issa Lopez), koji je radio, između ostalog, na ostvarenjima "Tigers Are Not Afraid" i "Secondary Effects".

Trenutno je cela ideja u fazi u razvoju, a nova sezona bi trebalo da ponese naziv "True Detective: Night Country" (Pravi detektiv: Noćna zemlja).

HBO je odbio da komentariše navode jer ugovori još nisu ozvaničeni, ali Hollywood reporter piše da se očekuje da se kao izvršni producenti i četvrtog dela pojave zvezde prve sezone Metju Mekonahi i Vudi Harleson.

Iako zvanično neće biti uključen u rad na četvrtoj sezoni, Picolato bi mogao da se pojavi, takođe, u ulozi izvršnog producenta. Kako su mediji ranije pisali, on i čelnici HBO su početkom 2020. bili jednoglasni u stavu da je vreme da se raziđu. Kako HBO poseduje prava na "True Detective", nema pravnih prepreka da se snima četvrta sezona i za to angažuje novi scenarista. 

Vest da se razmišlja o "oživljavanju" "Pravog detektiva" ne iznenađuje budući da su čelnici HBO u februaru potvrdili da se razmišlja i razvija nekoliko ideja za ovu franšizu.

Podsetimo, već prva sezona je donela autorima 12 nominacija za nagradu "Emi", a osvojeno je pet.

"Pravi detektiv" je počeo s emitovanjem 2014. godine, a publika je seriju odlično prihvatila. I kritika je vrlo dobro ocenila naročito glumačka dostignuća oskarovca Metjua Mekonahija i Vudija Harelsona, koji su tumačili glavne uloge.

Radnja prve sezone pratila je sedamnaestogodišnju potragu detektiva Rasta Kola (Mekonahi) i Martina Harta (Harelson) za svirepim ubicom u Luizijani.

Druga sezona sa Kolinom Farelom, Vinsom Vonom i Rejčel Mekadams u glavnim ulogama, nije naišla na dobar prijem ni kod gledalaca ni kod kritičara, zbog čega je producentska kompanija HBO navodno odustao od snimanja narednih sezona.

Zaplet druge sezone bio je vezan za bizarno ubistvo u blizini Los Anđelesa, a tokom istrage utvrđeno je da su višestruke kriminalne mahinacije i milijarde dolara povezane sa zločinom.

Međutim, snimljena je i treća sezona, a koja je premijerno prikazana 2019. Oskarovac Maheršala Ali našao se u ulozi Vejna Hejsa, penzionisanog detektiva koga već 35 godina proganja slučaj nestanka dvanaestogodišnjeg dečaka i njegove desetogodišnje sestre u gradu Vest Finger u Arkanzasu 1980. 

Dok se ostareli Hejs, koga pamćenje izdaje, priseća detalja svoje istrage sa producentom dokumentarca o pravim zločinima, gledaoci saznaju o slučaju i Hejsovoj prošlosti, prateći priče iz 1980, kada se zločin dogodio, i 1990. godine - kada je šokantno otkriće probudilo interesovanje za slučaj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura