Aktuelno iz kulture

Deset filmova u kojima su glavne uloge "za dlaku" izmakle velikim zvezdama

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

03/10/2021

-

08:30

Deset filmova u kojima su glavne uloge "za dlaku" izmakle velikim zvezdama
Metju Mekonahi i Leonardo Dikaprio - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Možda je danas teško zamisliti bilo koga drugog u ulozi Foresta Gampa, osim Toma Henksa ili da je Džek u "Titaniku" mogao biti neko ko nije Leonardo Dikaprio, ali za te uloge konkurisali su drugi, podjednako poznati i uspešni glumci, koji iz različitih razloga na kraju nisu igrali u poznatim ostvarenjima. 

Retke se dešava da se role za velika ostvarenja prave "po meri" glumaca, pa zato čak i najbolji među njima moraju da odmeravaju snage na audicijama. 

Predstavljamo vam deset poznatih filmova u kojima su, iz različitih razloga, glavne uloge "za dlaku" izmakle velikim zvezdama:

1.  Gven Stefani "Gospodin i gospođa Smit"

Gospodina i gospođu Smit ovekovečili su na velikom platnu Anđelina Džoli i Bred Pit, koji su se na snimanju tog filma i zaljubili, a kasnije i venčali. 

profimedia

 

Međutim, malo je poznato da je na audicijama za ulogu Džejn Smit bila pevačica Gven Stefani. 

"Imam osećaj da sam umalo dobila tu ulogu. Išla sam na mnogo audicija. Bilo je vrlo kompetitivno i želela sam to da uradim, ali sam više želela da se bavim muzikom", rekla je Stefani u jednoj emisiji.

2. Edi Redmejn "Ratovi zvezda"

Oskarovac Edi Redmejn otkrio je u jednom intervjuu da je bio na audiciji za ulogu Kajla Rena za film "Ratovi zvezda: Buđenje sile", ali da je to prošlo "katastrofalno loše".

"Dali su mi scenu poput neke iz 'Zvezdanih staza' ili nešto kao da je iz 'Ponos i predrasude'. Sa filmovima koji se čuvaju u tajnosti, ne daju vam pravi scenario. Dakle, dali su mi scenu iz 'Ponosa i predrasuda, ali su mi rekli da sam na audiciji za lik zlikovca. Ako ste kao ja, to znači da u tom trenutku morate da ubacite neki sumanut glas", rekao je Redmejn.

Tanjug AP/Brynn Anderson, profimedia

 

"Bilo je urnebesno. Nina Gold, kojoj moram a se zahvalim, jer me je zvala u nekoliko filmova, samo je sedela, dok sam ja pokušavao iznova i iznova različite verzije svog glasa sa 'koohh paaaah' (zvuk disanja Darta Vejdera). Posle deset pokušaja, rekla mi je: 'Imaš li još nešto?' Rekao sam: 'Ne'", ispričao je glumac. 

Inače, ulogu je kasnije dobio Adam Drajver, a Redmejn je i sam zaigrao u jednoj franšizi - "Fantastične zveri".

3. Ema Votson "La La Land"

Dugo se šuškalo da će Ema Votson zajedno sa Majlsom Telerom biti u glavnim ulogama filma "La La Land" Dejmijena Šazela, ali su ih na kraju dobili Ema Stoun i Rajan Gosling. 

Votson je u jednom intervjuu objasnila da je morala da odustane od te uloge, jer nije imala dovoljno vremena za nju.

profimedia

 

"To je jedna od tih frustrirajućih stvari kada se prerano vaše ime poveže sa nekim projektom i krene da se gradi uzbuđenje i očekivanje, pre nego što je išta zapravo dogovoreno", rekla je ona. 

Naime, glumica je već pristala na ulogu Bele u igranoj verziji Diznijevog filma "Lepotica i zver".

"'Lepotica i zver' nije bio film u koji sam mogla tek tako da ušetam. Znala sam da imam časove jahanja, plesa, tri meseca časova pevanja i da moram da budem u Londonu da bih sve to radila. To nije film u koji sam mogla da upadnem kao padobranac. Znala sam da moram da radim i da budem tamo. Tako da zbog konflikta rasporeda, to nije moglo da se desi", rekla je Votson o "La La Landu".

4. Tom Hidlston "Tor"

Pre nego što će postati Loki, Tom Hidlston bio je na audiciji za glavnu ulogu filma "Tor". 

Tanjug/AP/Evan Agostini, AP/Jordan Strauss

 

"U to vreme tražili su manje poznate glumce, tako da publika nema asocijacije na druge uloge. Samo su želeli da vide nove likove. Pravilo je bilo da ako ste viši od 182 cm i imate plavu kosu, možete doći i oprobati se. Ja zapravo nikad nisam ni išao na audiciju za Lokija. Bio sam samo na audiciji za Tora, što je ludo", ispričao je Hidlston u jednom intervjuu. 

Nedavno se na internetu našao i snimak njegove audicije, koji je postao viralan. 

5. Metju Mekonahi "Titanik"

Zvuči gotovo neverovatno da je Metju Mekonahi mogao da se pojavi u ulozi Džeka u "Titaniku", ali je glumac više puta potvrdio tu informaciju.

"Bio sam na čitanju scenarija sa Kejt Vinslet (koja je dobila ulogu Rouz) i snimali su nas, tako da su testirali i vreme snimanja. Kad smo otišli, neko od njih nas je ispratio i rekao mi: 'Bilo je sjajno'. Razmenili smo i zagrljaje i stvarno sam mislio da ću dobiti ulogu, ali nisam", ispričao je Mekonahi u podkastu kolege Roba Lova.

Kasnije su kružile glasine da mu je uloga bila ponuđena i da ju je on odbio, ali je glumac ispričao da to nije istina. 

6. O. Dž. Simpson "Terminator"

Pre Arnolda Švarcenegera, O. Dž. Simpson umalo je dobio ulogu Terminatora. Popularni igrač američkog fudbala, koji je kasnije osuđen za ubistvo bivše supruge i njenog prijatelja, bio je na vrhuncu slave, kada je studio Orion predložio da on dobije glavnu ulogu u filmu "Terminator", a da Arnold Švarceneger igra Kajla Risa. 

profimedia

 

Međutim, reditelj Džejms Kameron protivio se toj ideji, jer je tada smatrao da je Simpson "previše fin" i da ne bi bio uverljiv kao T-800. Ipak, pristao je da se sastane sa Švarcenegerom i kom je na kraju dao ulogu.

"Otišao sam s njim na ručak i bio potpuno šarmiran", ispričao je Kameron jednom prilikom. "Svideo mu se naš scenario, ali je zanimljivo to da nije pominjao nijednu scenu sa Risom, samo sa Terminatorom. I dok je on pričao, ja sam mislio: 'On bi bio prilično dobar Terminator. Bio bi ljudski buldožer!'", rekao je Kameron.

7. Dženifer Lorens "Sumrak saga"

Kada je ekranizacija popularnih knjiga iz serijala "Sumrak" trebalo da bude ekranizovana, jedna od favoritkinja za ulogu Bele bila je Dženifer Lorens. Ona je jednom prilikom ispričala da je bila na audiciji, ali da nije znala o čemu se radi u filmu, jer se pripremala na osnovu samo pet strana scenarija. Međutim, ulogu je na kraju dobila Kristin Stjuart.

profimedia

 

U jednom intervjuu kasnije, glumica se prisetila tog vremena: "Sećam se kad se film pojavio, videla sam Kristen Stjuart na crvenom tepihu i paparaci su je jurili gde god da je išla. Nisam imala pojma da će 'Sumrak saga' biti tako velika stvar. Za mene, kao i za nju pretpostavljam, to je bila samo još jedna audicija, a ispostavilo se da je nešto sasvim drugo", rekla je ona.

Međutim, Lorens je nekoliko godina kasnije i sama dobila svoju šansu, zaigravši kao Ketnis Everdin u "Igrama gladi". 

8. Kurt Rasel "Ratovi zvezda"

Kurt Rasel bio je na audiciji za uloge Hana Soloa i Luka Skajvokera u "Ratovima zvezda", a postoji čak i snimak njegovog predstavljanja.

profimedia, Tanjug AP/Daniel Cole

 

"Bio sam u finalu, ali me je čekao posao za jednu vestern seriju na ABC kanalu. Pitao sam Džordža Lukasa: 'Da li misliš da ćeš me primiti?' A on mi je rekao: 'Ne znam da li ću te staviti s njim ili s ovom dvojicom zajedno'. Meni je trebao posao, pa sam prihvatio vestern. Jasno je da je napravljena prava odluka", rekao je glumac. Inače, ulogu Luka Skajvokera dobio je Mark Hamil, dok je Soloa igrao Harison Ford.

9. Britni Spirs "Beležnica"

Romantični film "Beležnica" obeležila je maestralna gluma Rajana Goslinga i Rejčel Mekadams, ali je malo poznato da je Britni Spirs bila u pregovorima za glavnu ulogu.

AP/Rich Fury, profimedia

 

"Umrla bih od sreće da sam dobila tu ulogu", rekla je kasnije Britni, tvrdeći da je to bio najbolji scenario koji je ikada pročitala.

10. Džon Travolta "Forest Gamp"

Džon Travolta odbio je ulogu Foresta Gampa, kako bi igrao u drugom filmskom hitu - "Petparačke priče". Iako su i on i Tom Henks, koji je na kraju igrao Foresta Gampa, bili nominovani za Oskara naredne godine, Henks je pobedio.

profimedia

 

Ipak, on se ne kaje što je napravio takav izbor.

"Ne kajem se što nisam radio nešto što je radio Tom Henks. Onda sam ja radio nešto drugo, što je bilo podjednako zanimljivo i zabavno. Ili što nisam radio nešto što je radio Ričard Gir, jer sam radio nešto podjednako dobro. Ali osećam se dobro zbog nekih stvari kojih sam se odrekao, jer su onda nastale neke druge karijere, a ja sam srećan što mogu da delim bogatstvo", rekao je jednom prilikom Travolta.

Komentari (0)

Kultura