Poznati

Priča iza najpoznatijih fotografija Džona Travolte i princeze Dajane: Ples u Beloj kući

Komentari

Autor: Today

10/08/2021

-

07:15

Priča iza najpoznatijih fotografija Džona Travolte i princeze Dajane: Ples u Beloj kući
Princeza Dajana i Džon Travolta - Copyright AP/ASSOCIATED PRESS

veličina teksta

Aa Aa

Čuveni glumac Džon Travolta ispričao je za američku televiziju PBS kako je nastala jedna od najpoznatijih fotografija princeze Dajane, na kojoj se nalazi i on.

Travolta je u specijalu posvećenom životu princeze od Velsa ispričao detalje susreta sa Dajanom u Beloj kući na prijemu kod nekadašnje prve dame Nensi Regan.

"Dobio sam poziv iz Bele kuće da dođem na upoznavanje sa britanskom kraljevskom porodicom, zajedno sa drugim poznatim ličnostima. Otišao sam tamo vrlo skromnog stava da sam suvišan u prostoriji sa vrlo važnim ljudima", ispričao je glumac, prenosi portal Tudej.

U to vreme, Dajana i princ Čarls bili su u braku četiri godine i tek su dobili svog drugog sina Harija. Takođe, to je bila prva zvanična zajednička poseta mladog bračnog para Beloj kući i Sjedinjenim Američkim Državama.

U snimku koji je nastao te večeri, jedan od novinara pita Travoltu da li bi voleo da pleše sa Dajanom, na šta se on nasmešio i odgovorio: "Ako bi ona to volela".

"Oko 10 sati uveče, Nensi Regan me je potapšala po ramenu i rekla: 'Princeza je maštala o tome da pleše s tobom. Da li bi plesao s njom?' Rekao sam: 'Naravno. Kako to ide?' A ona je odgovorila: 'U ponoć ćemo doći po tebe i odvešću te do nje, a ti je pitaj da plešete'", prisetio se Travolta.

Glumac je, kako kaže, osetio da mu srce lupa, kada je dotakao Dajanino rame. 

Nakon što je pristala, cela prostorija se raščistila, a Travolta kaže da je imao osećaj da ples traje 15 minuta.

Trenutak je ovekovečio bivši glavni fotograf Bele kuće Pit Suza, serijom fotografija koje su prepoznatljive i dan danas, gotovo četiri decenije nakon susreta princeze i glumca.

Dajana je te večeri na sebi nosila čuvenu ponoćno plavu Viktor Edelstajn plišanu haljinu sa ogrlicom i minđušama od safira, dijamanata i bisera. 

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Magazin