Poznati

Tarantinova lista želja za "Petparačke priče": Travolta bio jak, ali tek drugi izbor

Komentari

Autor: NME/ S.Š.

03/06/2021

-

10:27

Tarantinova lista želja za "Petparačke priče": Travolta bio jak, ali tek drugi izbor
Tarantinova lista želja za "Petparačke priče": Travolta bio jak, ali tek drugi izbor - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najznačajnijih filmova iz devedesetih godina prošlog veka i danas kultno ostvarenje Kventina Tarantina, "Petparačke priče" (Pulp Fiction), sasvim bi izgledao drugačije da su se ostvarile prvobitne želje reditelja.

Nedavno je na Tviteru pisac i scenarista Don Vinslou objavio listu želja glumaca i otkrio koga je Tarantino zapravo video za ulogu Vinsenta, Džulsa, Mie, Buča...

Poznati par u ovom filmu iz 1994. čine Džon Travolta i Semjuel L. Džekson, kao Vinsent Vega i Džuls Vinfild, a prema objavljenoj listi ni jedan ni drugi nisu bili prvi Tarantinov izbor.

U ulozi Vinsenta video je Majkla Madsena, koji je i igrao u njegovom debitantskom filmu "Ulični psi" (Reservoir Dogs), dok je u ulozi Džulsa video Lorensa Fišburna.

Kako se vidi, Tarantino je zapisao da, ukoliko Madsen iz nekog razloga ne možeda igra, onda je drugi snažan, jak izbor za tu ulogu Džon Travolta.

Među kandidatima za ulogu Vinsenta su bili i Alek Boldvin, Geri Oldman i Majkl Kiton, dok je Edi Marfi bio kandidat za ulogu Džulsa.

Tarantino jeste razmišljao o Semjuelu L. Džeksonu, ali za ulogu Marselusa Volasa, koju je na kraju dobio onaj glumac koji je bio Tarantinov prvi izbor, a to je Ving Rejms.

Tarantino uopšte nije razmišljao o Brusu Vilisu u ulozi Buča, a u toj ulozi je video Meta Dilona.

Ostali kandidati za tu ulogu bili su Šon Pen, Nikolas Kejdž, Ejdan Kvin i Džoni Dep, koji je bio i kandidat za ulogu Pampkina, pljačkaša iz restorana na početku filma, a koga je na kraju glumio Tim Rot.

Razmišljajući o glumici koja će dobiti ulogu Mie Valas, među 16 kandidatkinja Tarantino nije naveo Umu Turman, koja je na kraju dobila priliku i kasnije će igrati u gotovo svim filmovima s potpisom ovog reditelja.

U ulozi Mie, Tarantino je video Virdžiniu Madsen, Alfre Vudard, Bridžet Fondu, Angelu Baset ili Dženifer Bils. Što se tiče uloge Džodi, nju je glumila Rozana Arket iako je Tarantinov prvi izbor bila njena sestra Patriša.

Komentari (1)

Magazin