Aktuelno iz kulture

Tom Henks sa filmom "Elvis" stiže u Kan

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Variety

17/03/2022

-

08:55

Tom Henks sa filmom "Elvis" stiže u Kan
AP Photo/File - Copyright AP Photo/File

veličina teksta

Aa Aa

"Elvis", drama o kralju rokenrola u kojoj igraju Ostin Batler i Tom Henks imaće svetsku premijeru na festivalu u Kanu, potvrđeno je za američki magazin Variety.

Kako je za sada objavljeno, "Elvis" bi trebalo u bioskope da stigne 24. juna, što znači da ovim ostvarenjem reditelja, scenariste i producenta Baza Lurmana ne bi mogao da bude otvoren jubilarni 75. festival u Kanu, ukoliko "Warner Bros. Pictures" ipak ne odluči da pomeri bioskopsku distribuciju za 17. maj. Pravilo je festivala, naime, već nekoliko godina unazad da film otvaranja bude pušten istog dana i u francuske bioskope.

Lurman je prethodno na Kroazeti premijerno prikazao svoja ostvarenja "Mulen ruž" (2002) i potom "Velikog Getsbija" (2013).

Radnja novog filma filma prati kontroverzni život kralja rokenrola koji je bio prepun uspona, skandala i padova, a istražuje najveći deo Prislijevog života i karijere, od njegovog detinjstva u crkvi do njegovog muzičkog vrhunca i povratničkog koncerta 1968. godine.

Život i karijera neponovljivog Elvisa gledana je kroz prizmu njegovog složenog odnosa sa menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom koga igra Tom Henks. Priča, kako je opisano, duboko zalazi u složenu dinamiku njihovog odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Prislijevog uspona, pa sve do vrhunaca njegove slave bez presedana.

Glavni glumac u ovom biografskom ostvarenju, igrao je u "The Shannara Chronicles", a dobio je ulogu Elvisa još u julu 2019. Od tada se glumac pojavio u "The Dead Don’t Die", tumačio je jednog od članova porodice Menson u filmu "Bilo jednom u Holivudu" Kventina Tarantina, a publika kraj malih ekrana imala je priliku da ga gleda u mini seriji "Masters of the Air koju je za Apple producirao Tom Henks.

U središtu ovog filmskog putovanja je i odnos sa jednom od najznačajnijih i najuticajnihih osoba u Elvisovom životu, Prisilom Prisli.

Nedavno je objavljeno da će "Top Gan: Maverik" premijerno biti prikazan na Kanskom festivalu, koji će biti održan od 17. do 28. maja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura