Aktuelno iz kulture

Nove avanture Itana Hanta: Svi detalji o "Nemogućoj misiji" koje nam je otkrio prvi trejler

Komentari

Autor: Staša Rosić

27/05/2022

-

07:35

Nove avanture Itana Hanta: Svi detalji o "Nemogućoj misiji" koje nam je otkrio prvi trejler
Nove avanture Itana Hanta: Svi detalji o "Nemogućoj misiji" koje nam je otkrio prvi trejler - Copyright Prinstscreen YouTube/Paramount Pictures

veličina teksta

Aa Aa

Tom Kruz već sedmi put ulazi u cipele Itana Hanta, kako bi se borio protiv zlikovaca u prvom delu novog nastavka "Nemoguće misije", pod nazivom "Dead Reckoning".

Film, čije se snimanje odužilo zbog pandemije koronavirusa stiže u bioskope tek 14. jula sledeće godine, ali su njegovi producenti uhvatili talas popularnosti drugog Kruzovog filma "Top Gan: Maverik", kako bi javnosti predstavili prvi trejler. 

Ko je tu od stare Itanove ekipe, ko su zlikovci protiv kojih će se boriti i kakve "lude" vratolomije je Kruz ovog puta pravio otkriva ovaj uzbudljivi foršpan.

Avanture širom sveta

Novu "Nemoguću misiju" režira dugogodišnji saradnik slavnog glumca Kristofer Mekveri, a kao što se vidi i u trejleru ekipa je putovala širom sveta - od Britanije do Abu Dabija - kako bi zabeležila scene od kojih zastaje dah.

Prinstscreen YouTube/Paramount Pictures

 

Priča, barem u trejleru, počinje usred pustinje, a vać u sledećem kadru Itan Hant juri kolima po ulicama nekog evropskog grada, pa onda na motoru jezdi lepim seoskim putevima, verovatno u Engleskoj.

Naravno, vidimo i jedan od onih blještavih klubova, kakvi postoje samo u filmovima. 

Povratak Judžina Kitridža

Prvu polovinu trejlera pokriva glas nikog drugog do glumca Henrija Černog, koji je igrao Judžina Kitridža, direktora Jedinice za nemoguće misije još u originalnom ostvarenju Brajana De Palme.

Prinstscreen YouTube/Paramount Pictures

 

Sada je ponovo tu da postavi Hantu ultimatum: "Tvoji dani u borbi za takozvano 'više dobro' su odbrojani. Ovo je naša šansa da kontrolišemo istinu, koncept ispravnog i pogrešnog za sve u budućim vekovima. Boriš se da spaseš ideal koji ne postoji. Nikad i nije postojao. Moraš da odabereš stranu", kaže Kitridž.

Predstavljanje zlikovaca

I dok direktor Jedinice za nemoguće misije govori Hantu, vidimo neke od likova koji su najverovatnije zlikovci, a među njima i glumca Esaija Moralesa. 

Prinstscreen YouTube/Paramount Pictures

 

Variety je ranije pisao da je u toj ulozi trebalo da se pojavi Nikolas Holt, ali da je zbog promene rokova snimanja zbog pandemije morao da odustane od "Misije", jer su se preklapali sa njegovim drugim obavezama.

Inače, Moralesa znamo po ulogama u serijama "NYPD Blue" i "Ozark".

Dolazi Hejli Atvel

U prvoj polovini trejlera na kratko vidimo i likove koje igraju zvezda franšize "Čuvari galaksije" Pom Klementijef i "Marvelovka" Hejli Atvel.

Još nije poznato ko su ti likovi, ali je u jednom intervjuu Mekveri opisao Hejlin lik kao "destruktivnu silu prirode".

Prinstscreen YouTube/Paramount Pictures

 

Kasnije vidimo još jednog novajliju u "Misiji" - Šeja Vigama - kog znamo iz "Vuka sa Vol Strita" i serije "Boardwalk Empire".

Vigam je ranije otkrio da igra lika po imenu Džasper Brigs, koji traži Hanta i koji će se takođe pojaviti i u drugom delu ovog ostvarenja.

Cela ekipa je tu

Naravno, Hant nije sam i ima svoj tim vernih saradnika. Na prvom mestu tu je Sajmon Peg u ulozi Bendžija Dana još od 2006. godine, zatim Ving Rejms kao Luter Stikel, a vidimo i Rebeku Ferguson kao agentkinju Ilsu Faust, koja je deo franšize još od 2015. godine.

Prinstscreen YouTube/Paramount Pictures

 

Skok sa motorom

Naravno, "Nemoguća misija" ne može da se zamisli bez vratolomija Toma Kruza, a ovog puta na spektakularan način sa motorom skače sa litice. 

Mekveri je rekao da je to, ne samo najveća, nego i "daleko najopasnija" vratolomija koju su ikada uradili.

Vredi pomenuti i da u trejleru vidimo kako ceo voz pada u provaliju.

U svakom slučaju, uzbuđenja u sedmom nastavku "Nemoguće misije" sigurno nam neće nedostajati.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura