Aktuelno iz kulture

Završeni 39. Nušićevi dani: "Ana Karenjina" dobila nagradu žirija, a srca publike osvojio "Zaljubljeni Šekspir"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/05/2022

-

17:00

Završeni 39. Nušićevi dani: "Ana Karenjina" dobila nagradu žirija, a srca publike osvojio "Zaljubljeni Šekspir"
Završeni 39. Nušićevi dani: "Ana Karenjina" dobila nagradu žirija, a srca publike osvojio "Zaljubljeni Šekspir" - Copyright Stefan Simonović

veličina teksta

Aa Aa

Pozorišni festival "Nušićevi dani" svečano je zatvoren u četvrtak, 26. maja kabaretskom predstavom "Nušićev šou 'Srećna familija'", a tradicionalno su dodeljene i nagrade u nekoliko kategorija.

Po odluci žirija, najboljom predstavom ovogodišnjeg festivala proglašena je "Ana Karenjina", Novosadskog pozorišta Ujvideki Szinhaz, u režiji Dejana Projkovskog, dok je nagrada publike otišla u ruke ekipi predstave "Zaljubljeni Šekspir" Beogradskog dramskog pozorišta u režiji Ane Tomović.

Nagradu "Milosav Buca Mirković" za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu dobila je Dara Džokić za ulogu Ljiljane u predstavi "Rolerkoster"  Ateljea 212 u režiji Milice Kralj, a Nušićeva nagrada za životno delo svečano je uručena Bogdanu Dikliću.

Dobitnici nagrada ispraćeni su gromoglasnim aplauzom, a potom je festival zvanično zatvorila predstava "Nušićev šou 'Srećna familija'" koja je pokupila velike simpatije publike.

Festival je ove godine tradicionalno održan po 39. put, a publika u Smederevu imala je priliku da u toku glavnog takmičarskog programa pogleda neke od najznačajnijih pozorišnih ostvaranje prethodnih sezona, kao i bogat pretfestivalski i prateći program koji je bio namenjen kako odraslima, tako i najmlađim pozorišnim posetiocima, u cilju upoznavanja i sećanja na stvaralaštvo jednog od najvećih srpskih knjževnika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura