Aktuelno iz kulture

Prvi trejler za domaći film "Trag divljači": Priča o misterioznom ubistvu kao omaž "Crnom talasu"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/06/2022

-

11:50

Prvi trejler za domaći film "Trag divljači": Priča o misterioznom ubistvu kao omaž "Crnom talasu"
Prvi trejler za domaći film "Trag divljači": Priča o misterioznom ubistvu kao omaž "Crnom talasu" - Copyright Prinstcreen YouTube/Južni vetar

veličina teksta

Aa Aa

Posle malo više od godinu dana od početka snimanja, u kojima je pandemija više puta remetila planove, produkcijska kuća "Režim" objavila je trejler za novi film "Trag divljači", reditelja Nenada Pavlovića.

Moćnika Udbe, disidenta samotnjaka, damu u nevolji i ambicioznog novinara povezuje brutalno ubistvo u izmišljenom gradu Vranovcu u istočnoj Srbiji 1979. godine.

Ovaj slučaj potresa jugoslovensku javnost i glavni likovi kreću da istraže slučaj, ali ipak svako iz sopstvenih pobuda.

Ovo je osnovna linija ove fantastične priče, koju su maestralno dočarala velika glumačka imena na čelu sa Radivojem Bukvićem, Predragom Mikijem Manojlovićem, Milošem Timotijevićem, Draganom Bjelogrlićem, Nadom Šargin, Milenom Pavlović, Milenom Radulović, Filipom Šovagovićem i drugima.

Scenario za film "Trag divljači" potpisuje Nenad Pavlović, u saradnji sa Ðorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, a nastao je po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, jednog od naših najznačajnijih književnih i filmskih autora.

Produkcijska kuća "Režim" Miloša Avramovića ovim filmom na poseban način vraća ime Živojina Žike Pavlovića iz zaborava, ali ujedno i filmskog pravca iz ''60-ih godina - Crni talas, koji je ostavio veliki trag u domaćoj kinematografiji.

Premijera "Trag divljači" očekuje se na jesen, a film je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Telekoma Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine, kao i Potprograma MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa za podsticaj razvoja evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura