Aktuelno iz kulture

"Top Gan" dobija konkurenciju: Tri nova filma koja prete da postanu najgledaniji ovog leta

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

04/06/2022

-

17:05

"Top Gan" dobija konkurenciju: Tri nova filma koja prete da postanu najgledaniji ovog leta
Prinskrin/Youtube/Universal Pictures, Illumination, Marvel Entertainment - Copyright Prinskrin/Youtube/Universal Pictures, Illumination, Marvel Entertainment

veličina teksta

Aa Aa

"Top Gan: Maverik" zadao je ozbiljan zadatak svim ostalim filmovima koji će se prikazivati tokom ovog leta, zaradivši čak 126 miliona dolara u Americi i to tokom prvog vikenda prikazivanja.

Ipak, još nije uspeo da nadmaši "Doktora Strejndža u multiverzumu ludila", koji je najgledaniji film i u srpskim bioskopima, kao ni "Betmena".

Suočava se i sa tri velika konkurenta koji bi trebalo da budu prikazani tokom narednih nedelja, a koji ozbiljno prete da obore rekorde.

Reč je o nastavcima uspešnih franšiza koje su već dokazale da mogu uspešno da pune bioskopske blagajne.

"Svet iz doba jure - Nadmoć" (10. jun)

Jedna od najprofitabilnijih franšiza vraća se ovog leta, sa Krisom Pratom u glavnoj ulozi. Univerzalov nastavak čuvenog "Parka iz doba jure" 2015. godine zaradio je preko 200 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja.

Iako "Uništeno kraljevstvo" 2018. nije uspelo da inkasira tako veliki iznos, zaradilo je impresivnih 150 miliona dolara. 

U novom delu franšize Krisu Pratu pridružuju se Brajs Dalas Hauard, oskarovka Lora Dern, Džef Goldblum i Sem Nil.

"Nadmoć" se odvija četiri godine nakon što je Isla Nublar uništen. Dinosaurusi sada žive - i love - zajedno sa ljudima širom sveta. Ova krhka ravnoteža će preoblikovati budućnost i odrediti, jednom zauvek, da li će ljudska bića ostati glavni predatori na planeti koju sada dele sa najstrašnijim stvorenjima u istoriji.

"Malci 2: Gruov početak" (1. jul)

Ne treba zanemarivati moć filmova namenjenih najmlađoj publici, koji redovno obaraju rekorde po gledanosti. 

Jedna takva franšiza su svakako "Malci" (Minions), a njen drugi deo pod nazivom "Gruov početak", posle dugog čekanja konačno dolazi u bioskope.

Prvi "Malci" su spinof filmova "Gadan ja" i bili su veliki bioskopski hit sa više od 100 miliona dolara u blagajnama tokom prvog vikenda prikazivanja.

Novi film lako bi mogao da prestigne "Top Gan", jer su animirani filmovi imali odličan start ove godine ("Loši momci", "Pevajmo 2").

Novi animirani film govori o dvanaestogodišnjem dečaku koji mašta da postane najveći super-zlikovac na svetu.

U jeku sedamdesetih godina prošlog veka, usred pomame za bujnim raspuštenim kosama i zvoncarama, Gru (Stiv Karel) odrasta u predgrađu. Veliki fan super-grupe super-zlikovaca, Gru smišlja plan kako da postane dovoljno zao da može da im se pridruži. Srećom, u tome ima veliku pomoć svojih vernih podanika, Malaca. Zajedno, Kevin, Stjuart, Bob i Oto, novi Malac koji nosi protezu i ima očajničku potrebu da ugađa, zajedno sa Gruom grade svoje prvo sklonište, eksperimentišu svojim prvim oružjem i kreću u misiju.

Kada je grupa zlikovaca svrgla svog vođu, legendarnog borca Vilija Kobru (Alan Arkin), Gru dobija priliku da postane njihov član. Intervju ne prolazi dobro (da tako kažemo), a postaće još gore kada ih Gru nadmudri i time postane njihov smrtni neprijatelj. Dok je u bekstvu, Gru će se obratiti za pomoć najneočekivanijoj osobi, Viliju Kobri i otkriće da je čak i lošim momcima potrebna pomoć prijatelja.

"Tor: Ljubav i grom" (15. jul)

Nije iznenađenje da se na ovoj kratkoj listi nalazi i jedno Marvelovo ostvarenje. "Tor" sa Krisom Hemsvortom u glavnoj ulozi predstavlja jednu od najuspešnijih franšiza posle "Osvetnika".

Kao što smo u prethodnom filmu saznali, Tor se penzionisao, ali je život za njega u novom nastavku imao druge planove. Njegovu idilu prekida intergalaktički ubica Gor, bog kasapin koga igra Kristijan Bejl, a čiji je cilj da uništi sve preostale bogove na zemlji.

Kako bi se suprotstavio zlu, Tor u pomoć poziva svoje prijatelje Korga, kraljicu Valkire (Tesu Tompson) i bivšu devojku Džejn Foster (Natali Portman) koja, na iznenađenje svih, može da koristi Torov čekić.

Reditelj ostvarenja je Taika Vaititi, koji se u filmu pojavljuje u ulozi Korga, dok je producent Kevin Fejg. U filmu igraju još i Meet Dejmon, Rasel Krou, Melisa Mekarti i Luk Hemsvort.

Pored navedenih filmova, očekuje se da će dobru gledanost imati novi film Baza Lurmana "Elvis", koji je premijerno prikazan na Kanskom festivalu, kao i novi horor Džordana Pila "Nope", čije je prvo prikazivanje zakazano za 22. jul.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura