Aktuelno iz kulture

Pet najzabavnijih animiranih serija koje nisu za decu

Komentari

Autor: Staša Rosić

05/06/2022

-

08:07

Pet najzabavnijih animiranih serija koje nisu za decu
Pet najzabavnijih animiranih serija koje nisu za decu - Copyright Prinstcreen YouTube/Bob's Burgers Funny Moments, Adult Swim, Still Watching Netflix, Adult Swim UK

veličina teksta

Aa Aa

U "Tomu i Džeriju", "Mikiju Mausu" i "Ptici trkačici" mogu da uživaju sve generacije, ali postoji i mnogo animiranih serija koje definitivno nisu za decu.

Za "Simpsonove" i "Saut Park" već svi znaju, ali ljubitelji crtaća namenjenih odraslima sada imaju na raspolaganju veći broj naslova nego ikad pre.

Mi vam preporučujemo nekoliko najzabavnijih:

"Rik i Morti"

Ova uzbudljiva mešavina crnohumorne komedije, filozofske fikcije i akcije vodi vas u čudnovate svetove alkoholičara, ali i genijalnog naučnika Rika Sančeza koji se ne razdvaja od svog dobrodušnog i naivnog unuka Mortija.

Rik živi u kući svoje ćerke Bet i njenog muža Džerija, koji nije naročito oduševljen što Morti toliko vremena provodi sa dedom.

Serija se podjednako bavi svemirskim avanturama, koliko i porodičnom svakodnevicom, parodirajući mnoge društvene stereotipe i trendove. 

Serija je dobila impresivnu ocenu od 9,3 boda na IMDb i važi za jednu od najuticajnijih poslednjih godina.

"Bojack Horseman"

Prvi Netfliksov crtani film za odrasle govori o svetu u kom životinje i ljudi ravnopravno koegzistiraju.

U središtu je "Bodžek Horsmen", konj koji je nekada bio popularna TV zvezda, ali se njegov sjaj ugasio. 

Dok traga za ljubavlju, uspehom i smislom života u nemilosrdnom Holivudu susreće razne likove i upušta se u odnose koji maksimalno parodiraju stvarnost.

"Samuraj Džek"

Jedna od najneobičnijih serija na ovoj listi je pravo remek-delo popularnog tvorca animiranih serija Gendija Tartakovskog sa izvanrednim vizuelnim efektima.

U dalekoj prošlosti, japanski samuraj kreće da porazi zlog čarobnjaka Akua koji može da menja oblik. Ali pre nego što ispuni misiju, katapultiran je hiljadama godina u budućnost u svet u kojem je Aku nedodirljivo nadmoćan.

Prvobitno je emitovana u četiri sezone, ali je Gendi onda napravio 13 godina dugu pauzu, pre nego što će 2017. dati zaključak Džekovoj priči.

"Bobovi hamburgeri"

Animirana serija o jednom čoveku, njegovoj porodici i hamburgeriji. Ugostitelj treće generacije, Bob Belčer vodi "Bob's Burgers", a u tome mu pomažu supruga i troje dece.

Bob je strastveno posvećen kreiranju svojih hamburgera, priloga i začine, ali nedovoljno brine o kvalitetu usluge i vođenju biznisa. Uprkos masnim pultovima, lošoj lokaciji i aljkavoj usluzi, Bob je ubeđen da su njegovi hamburgeri dovoljni za uspeh. Međutim, konkurencija nikad ne spava, pa tako stalno ulazi u konflikt sa zlim Džimijem Pestom, vlasnikom suparničkog restorana.

"Bobovi hamburgeri" su stekli takvu popularnost, da će se uskoro u bioskopima naći i dugometražni film istog naziva.

"Drawn Together"

Politički najnekorektnija serija na ovoj listi stavlja likove iz ostalih popularnih crtaća, pa čak i Diznijevih bajki u kontekst rijalitija.

"Drawn Together" se bez zadrške dotiče tema kao što su homoseksualnost, incest, antisemitizam i rasizam na način koji bi u današnje vreme bio nedopustiv.

Ako ste lako uvredljivi, definitivno nije za vas. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu