Aktuelno iz kulture

"Penzioner" Boda Ninković ponovo na sceni: Bend OPS otvorio sezonu letnje scene BDP

Komentari

Autor: Tanjug

08/06/2022

-

10:26

"Penzioner" Boda Ninković ponovo na sceni: Bend OPS otvorio sezonu letnje scene BDP
"Penzioner" Boda Ninković ponovo na sceni: Bend OPS otvorio sezonu letnje scene BDP - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Letnja scena Beogradskog dramskog pozorišta (BDP) sinoć je otvorena koncertom benda OPS koji predvodi kao pevač i kompozitor, glumac Slobodan Boda Ninković.

Na otvaranju treće sezone "BDP Globos arene" glumac Zoran Ðorđević je poželeo da njeno gledalište bude puno, a potom je najavio svog "kolegu penzionera" Ninkovića i njegov bend.

Pred kolegama iz ansambla BDP-a i posetiocima u ispunjenoj "BDP Globos areni" Ninković je sa bendom je izveo pesme sa aktuelnog prvog albuma benda "Mala prodavnica delikatesa" (2021).

Bend je, uz odličan zvuk u prostoru, žanrovski šećući od bazičnog rokenrola, preko hard roka i repa do šansone raspoloženo izveo duhovito intonirane pesme kao što su "Taksi rokenrol", "Televizija", "Pobuna" i "Jamdiridaj".

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

OPS-u je gost u instrumentalu "Ulazak u kokošarnik" bio frulaš Nebojša Brdarić, čiji je solo album "Vojvođanska frula" nedavno izašao.

Beogradska publika je aplauzima između pesama bodrila bend, a Ninković je pred svirku rekao novinarima da je zahvalan svom doskorašnjem pozorištu što je pružilo šansu OPS-u za prvu koncertnu promociju debija u Beogradu.

OPS je osnovan u Smederevu 1977. godine, koncertno su debitovali na festivalu Omladina u Subotici, da bi pobedili 1979. na Zaječarskoj gitarijadi.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Međutim, osim nekoliko demo snimaka, bend nije objavio ništa do raspada sledeće godine, a Ninković je to objasnio postepenim odlaskom u vojsku mnogobrojnih članova benda.

OPS se prvi put ponovo okupio privremeno 2010. godine, a stihopisac Jovica Tišma je novinarima u "BDP Globos areni" rekao da je bend i sada ostao retro, iako osim trojice originalnih članova postavu čine "neki klinci sa dobrom energijom".

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Ako hoćete da znate kako izgleda pravi rok danas izgleda upravo ovako - debelo, matoro, sedo. Jer više niko ne svira rokenrol. Klinci idu za svojom muzikom", rekao je Tišma.

U "BDP Globos areni" program će trajati do kraja septembra, a posle OPS-a slede predstave "Antigona" 8. i 9. juna, "Trpele" 10. i 11. juna, "U raljama života" 12. i 13. juna i druge.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura