Aktuelno iz kulture

Šta sve znamo o "Crnom Adamu", antiheroju Dvejna Džonsona

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

13/06/2022

-

07:30

Šta sve znamo o "Crnom Adamu", antiheroju Dvejna Džonsona
Šta sve znamo o "Crnom Adamu", antiheroju Dvejna Džonsona - Copyright Printscreen YouTube/DC

veličina teksta

Aa Aa

"Crni Adam", dugoočekivani film o antiheroju iz DC stripova sa Dvejnom Džonsonom u glavnoj ulozi, uskoro će se naći pred publikom.

"Stena" je pre više od deset godina prvi put pričao o tome da bi želeo da se nađe u koži 5.000 godina starog ratnika sa božanskim osobinama, a sada je konačno predstavio i prvi trejler za taj film.

Ovo je prvi put da se Crni Adam nađe na velikom platnu, ali u stripovima taj lik ima dugu i komplikovanu prošlost. Prvi put je nacrtan 1945. godine kao drevan i pokvaren zlikovac, kom je čarobnjak Šazam dao neverovatne moći.

Međutim, tokom godina je evoluirao od zlikovca do antiheroja koja balansira na ivici između dobra i zla, a reditelj novog ostvarenja Haime Kolet Sera kaže da ga je upravo ta njegova nekonvencionalnost i zainteresovala.

"Da li je on heroj? Da li je zlikovac? Da li je antiheroj? Ima tako jedinstvenu priču i dobro se uklapa u moj stil i pogled na svet uopšte. U svetu gde nije sve crno ili belo, potreban je heroj poput njega da ostane u sivoj zoni i postupa prema sopstvenom moralnom kodeksu", objašnjava Kolet Sera za Entertainment Weekly.

"Stena" je dugo bio zainteresovan za tog junaka i godinama je radio na tome da se snimanje tog filma i desi. Zato Sera kaže da je najveće uzbuđenje osećao upravo zbog Džonsona.

"Kliše je reći da je neko rođen da igra ulogu, ali u ovom slučaju je to istina. Film se desio zahvaljujući njemu. On je energija i snaga koja je učinila da ovakav film bude napravljen. Iako mu je trebalo mnogo vremena da ispuni taj san, mislim da je vredelo čekanja", mišljenja je reditelj.

On se takođe našalio na račun impozantne građe glumca, rekavši da je prednost rada s njim ta što za njegove mišiće nije potrebno nikakva dorada u vidu specijalnih efekata.

Trejler počinje predstavljanjem porekla Crnog Adama: pre 5.000 godina, njegov sin se žrtvovao da bi ocu spasao ličnost. Adam je od tada proveo nekoliko milenijuma u zarobljeništvu, a sada kada je na slobodi, preispituje svoju odgovornost u tome što mu je svet okrenuo leđa.

Kao što vidimo u odlomku iz filma, Adam nije jedini superheroj - pojavljuje se i tim manje poznatih DC superheroja, kao što su Doktor Fejt (Pirs Brosnan), Razbijač Atoma (Noa Sentineo) i Ciklon (Kvintesa Svindel).

Printscreen YouTube/DC

 

"Meni je čast da predstavim te junake. Film se zove 'Crni Adam' i on je očigledno u središtu pažnje, ali smo dobili priliku da prikažemo te istorijske klasične jnake, kao što su Čovek-Jastreb i Doktor Fejt, sa bogatom istorijom koja je tako važna u DC univerzumu", istakao je Kolet Sera.

Trejler takođe nagoveštava suprotstavljanje mišljenja između Adama i tih heroja koji češće igraju po pravilima. Kad ga oni kritikuju i kažu mu da "heroji ne ubijaju ljude", on im odsečno odgovara: "Ali ja ubijam".

Čovek-Jastreb do sada se samo nekoliko puta pojavio u igranim ostvarenjima ("Smolvil" i "Arrowverse"), ali je ovo prvi put da ga vidimo u filmu. 

Kolet Sera kaže da je želeo da ga prikaže kao neverovatno snažnog i pokretljivog.

"On nije samo čovek sa krilima, on je poput borbene zveri", ispričao je reditelj.

Printscreen YouTube/DC

 

On je dodao da je tim koji je dizajnirao kostime želeo da napravi nešto novo, ali da ipak oda počast decenijama dugoj istoriji  tog lika, a glumac Aldis Hodž mesecima se pripremao za tu ulogu.

Još jedno upečatljivo ime je Doktor Fejt, moćni čarobnjak kog u filmu igra nekadašnji Džejms Bond.

"Doktor Fejt je tako voljen lik, da nam je za njega bio potreban neko ko je voljen kao osoba. Pirs ga je igrao sa takvom toplinom i osetljivošću da je to bila neodoljiva kombinacija", rekao je reditelj.

Za razliku od Džonsona i Hodža, čiji su kostimi uglavnom praktični, Brosnan je morao da se prilagodi tome da se njegovo odelo radi u postprodukciji.

"Njegov izgled je uglavnom kompjuterski generisan, tako da je morao da se prilagodi situacijama u kojima još nije bilo vizuelnih efekata. Morao je da zamišlja bacanje čini i razne stvari, ali je sve radio tako uverljivo", ispričao je Kolet Sera.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura