Aktuelno iz kulture

Dvejn Džonson: Talentovan glumac i mudar biznismen

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

10/12/2021

-

10:10

Dvejn Džonson: Talentovan glumac i mudar biznismen
Dvejn Džonson - Copyright Tanjug AP/Chris Pizzello

veličina teksta

Aa Aa
"Stena", odnosno Dvejn Džonson, nedavno je dobio čak tri People's Choice priznanja u Americi - za najboljeg glumca, "šampiona naroda" i zvezdu komedije.
 
Nije slučajno što mu je nagrade uručio Džef Bezos, osnivač kompanije Amazon i jedan od najbogatijih ljudi sveta Džef Bezos, budući da je i imovinska karta "Stene" pre nekoliko godina oborila rekord magazina Forbes.
 
Naime, on je 2018. za godinu dana zaradio 124 miliona dolara, što ga je za to vreme (sledeće godine ga je prestigao Džordž Kluni) učinilo najplaćenijim glumcem u istoriji Forbes magazina, a on je to postignuće tada proslavio na Instagramu i objasno tajnu svog uspeha.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by therock (@therock)

 
"Vrlo vredno radim, ali nikad (ni u naluđim snovima) nisam očekivao da ću postati najplaćeniji glumac u istoriji Forbsa. Nemam harvardsku diplomu mastera poslovne administracije, ali su se moja poslovna filozofija i oštroumnost poboljšavali vremenom i kroz neuspehe. Dok sam se bavio rvanjem na buvljacima za 40 dolara po meču (mnogo pre reflektora World Wrestling Entertainment), moj cilj je bio da isti koji imam i danas - da uvek svoju publiku stavljam na prvo mesto", napisao je Dvejn, dodavši da je karijeru započeo sa samo sedam dolara u džepu. 
 
Njegova primanja u 2020. godini bila su nešto "skromnija", budući da je inkasirao 87 miliona dolara.  Iako zvanični podaci Forbes magazina za 2021. godinu o najplaćenijim glumcima i muzičarima još nisu saopšteni, njegovo ukupno bogatstvo trenutno se procenjuje na 400 miliona dolara, koje je zaradio snimajući holivudske blokbastere, ali i manje televizijske projekte i kroz partnerstva sa različitim kompanijama. 

Dodatna zarada od društvenih mreža

Dok mnogi poznati zarađuju i od svojih društvenih mreža, objavljujući sponzorisane sadržaje, Dvejn pravi posebne ugovore sa filmskim kućama sa kojima radi na filmovima, pa pored zarade od oko 20 miliona dolara po filmu, zahteva i sedmocifrene iznose za objavljivanje promotivnih materijala filmova u kojima se pojavljuje.
 

Tanjug AP/Chris Pizzello

 

"Društvene mreže su postale ključni element marketinga filma za mene. Uspostavio sam fer odnos sa mojim pratiocima na društvenim mrežama iz svih delova sveta, tako da oni znaju da postoji vrednost u onome što im isporučujem", rekao je on.

 
To je jedan od načina na koje je 2018. godine zaradio 124 miliona dolara, udvostručivši svoj prihod iz 2017. koji je iznosio 65 miliona.
 
Još nije poznato koliko je "Stena" inkasirao od najskupljeg Netfliksovog filmskog projekta do sada - "Crvene poternice", ali je izvesno da je reč o velikom iznosu. Naime, Variety je pisao da je Rajan Rejnolds u tom filmu zaradio 20 miliona dolara, a da će Dvejn dobiti i mnogo više, jer je i glavni producent tog ostvarenja, koje je već nekoliko nedelja među najgledanijim na Netfliksu.
 
U međuvremenu, publika koja voli njegove filmove, očekuje njegovo novo ostvarenje "Crni Adam", čija je premijera zakazana za leto naredne godine. I u tom filmu, pored glavne uloge, Dvejn ima funkciju glavnog producenta, pa je vrlo izvesno da mu se i naredne godine smeše neke nove nagrade i rekordi.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura