Aktuelno iz kulture

Tajne službe i Južni tok: Pala prva klapa na snimanju druge sezone serije "Južni vetar"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/06/2022

-

16:06

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U Beogradu je pala prva klapa na snimanju druge sezone serije Južni vetar: Na granici.

Prvi kadar snimili su proslavljeni holivudski glumci Erik Roberts i Vilijam Boldvin i time je zvanično počelo snimanje novih 10 epizoda jedne od najpopularnijih serija regiona, koje će i produkcijski i dramaturški opet pomeriti granice domaće i regionalne produkcije.

Serija će se snimati na različitim lokacijama širom Srbije, zatim u Hrvatskoj i Rusiji, a u preko 100 snimajućih dana u kadru će se naći više od 160 glumaca iz zemlje i sveta.

Sudbina glavnih likova u drugoj sezoni smeštena je u kontekst još jednog istorijskog sukoba između Istoka i Zapada na tlu Srbije, ovaj put vezanog za pitanje Južnog toka i igru stranih službi. U svemu tome, Petar Maraš vodi svoje lične bitke. Neminovno gubeći poziciju vođe srpskog podzemlja, a u borbi za opstanak, prinuđen je da sa svojom porodicom i ekipom preduzima sve rizičnije poteze, uključujući i ucenu vlasti, ne shvatajući pritom da se prava borba vodi iza političkih paravana.

Nemanja Miščević/Promo

Vilijam Boldvin na seetu

Pored vodećih likova Petra Maraša (Miloš Biković), Baće (Miodrag Radonjić), Sofije (Jovana Stojiljković), Cara (Predrag Miki Manojlović), Crvenog (Aleksandar Berček) i ostalih, u ovoj sezoni obrte donose i novi likovi koje tumače već pomenuti Erik Roberts i Vilijam Boldvin, kao i poznati ruski glumci Oksana Akinšina i Aleksej Grišin i mnogi glumci iz regiona.

U Beogradu se trenutno nalaze američki i ruski glumci koji snimaju svoje zajedničke scene.

Oksana Akinšina tumači lik Larise, pripadnice ruske tajne službe, poslate u Srbiju da ubrza proces koji bi doveo do realizacije Južnog toka. Uz nju je i Sergej, kojeg igra Aleksej Grišin, ruski čovek "na terenu" čiji su stvarni identitet i posao zamaskirani pozicijom direktora kompanije koju je Rusija kupila tokom procesa privatizacije u Srbiji.

S druge strane imamo američke igrače. Voren Skot, bivši ambasador, kojeg igra Vilijam Boldvin, ostao je u Srbiji, kao vlasnik konsultantske firme i sada je angažovan od strane svojih nekadašnjih pretpostavljenih da lobira na političkoj sceni Srbije. U toj igri ponovo se susreće sa bivšim saradnikom Džonom Bredlijem (Erik Roberts) penzionisanim agentom CIA, koji radi za naftni konglomerat u čijem interesu je da spreči zavisnost Zapadne Evrope od ruskog gasa.

Rediteljski tim, kao i do sada, predvodi Miloš Avramović, koji je i kreator i producent serije, a uz njega, pojedine epizode režiraće i Ljubomir Božović, Nemanja Ćeranić i Miroslav Stamatov. Scenarista serije je Petar Mihajlović.

Iza nastavka serijala stoje producentske kuće Režim i Archangel Digital Studios, na čelu sa Tatjanom Žeželj Gojković i Milošem Bikovićem, u koprodukciji sa Telekom Srbija i RTS, kao i koproducentima Mediaslovo i Okko iz Rusije.

Franšizi "Južni vetar" podršku pružaju i Grad Beograd, Vojska Republike Srbije, MUP Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura