Aktuelno iz kulture

Nedim Nezirović: Serija "Klan" je autentična jer ne glorifikuje kriminal

Komentari

Autor: Tanjug

04/07/2022

-

10:44

Nedim Nezirović: Serija "Klan" je autentična jer ne glorifikuje kriminal
Nedim Nezirović - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Nedim Nezirović koji je govorio o svojoj ulozi u seriji "Klan" čija druga sezona se trenutno prikazuje.

Nezirović je rekao da je sa nestrpljenjem čekao nastavak "Klana" i da je na početku prikazivanja druge sezone "izuzetno uzbuđen i zadovoljan" jer publika ima priliku "da vidi u kojim sve pravcima jedna kvalitetna serija može da ode".

"Iskoristiću vrlo čestu floskulu: očekujte neočekivano. Iznenadio sam se kad sam dobio scenairo, dok smo snimali i krajnjim proizvodom, kad sam video šta smo uradili", priznao je glumac.

Nezirović je istakao da je reditelj Boban Skerlić postupio hrabro, najpre u prvoj sezoni kad je za glavne likove odabrao nepoznate glumce - njega i Aleksandra Dimitrijevića.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Potom je u nastavku serije "priču usmerio u drugom pravcu, pojavljuju se nove dramske situacije, serija dobija dublji ton".

Kad je gradio ulogu Paše glavna informacija mu je bila da "suštinski nema nazad u toj priči, da je on jedan od antagonista koji ima svest o tome kako bi mu život izgledao da nije okolnostima u kojima se nalazi".

"U nastavku je svestan da je u priči kakvoj jeste i počinje da uživa u plodovima koje mu kriminalni rad donosi", naveo je Nedimović.

Prema njegovim rečima, nove situacije u kojima se nalaze Paša i ostali likovi čine ih hladnijim i surovijim u odnosu na prvu sezonu.

Seriju čini autentičnom to što ne glorifikuje kriminal, izvrgava ga na neki način ruglu i bavi se životom likova i njihovim motivima, smatra Nedimović.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Glumac je naglasio da u "Klanu" humor nije usiljen i izlazi iz situacija i karaktera.

"Mislim da je kvalitetna komedija izazovnija od drame i da je ta komponenta najviše vezala publiku", rekao je Nedimović.

U predstavi "Rat i mir" po čuvenom delu Lava Nikolajeviča Tolstoja u Narodnom pozorištu u Beogradu, Nedimović odnedavno igra Napoleona Bonaparte.

Za ulogu se pripremao istraživajući brojne izvore, od dokumentaraca do knjiga.

"U moru informacija ja sam se odredio da uzmem to u obzir, ali da taj Napolen bude moja interepretacija i da bude autentično vezano za ono što donosim sa sobom", istakao je glumac.

Prema njegovim rečima, svako ko je čuo za Napoleona ima u glavi neki svoj portret čuvenog vojskovođe, a gradeći taj lik shvatio je da je to bio "na kraju krajeva čovek sa problemima".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura