Aktuelno iz kulture

"Top Gan: Maverik" mogao bi da donese Tomu Kruzu najveću zaradu u istoriji filma

Komentari

Autor: Tanjug

09/07/2022

-

22:24

"Top Gan: Maverik" mogao bi da donese Tomu Kruzu najveću zaradu u istoriji filma
"Top Gan: Maverik" mogao bi da donese Tomu Kruzu najveću zaradu u istoriji filma - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američka zvezda Tom Kruz postaće glumac koji je najviše zaradio od jednog filma u istoriji, ako se obistine predviđanja da će njegov film "Top Gan: Maverik", nastavak kultnog "Top Gana", zaraditi 1,3 milijarde dolara, javljaju američki mediji.

Rekord u ovom momentu drži Vil Smit koji od trećeg nastavka franšize "Ljudi u crnom" zaradio 100 miliona dolara.

Tom Kruz je dobio 12,5 miliona dolara za snimanje svog poslednjeg filma, ali je već do sada inkasirao dodatnih 55 miliona, na osnovu procenta od ukupne zarade na blagajnama, a do ovog trenutka, film je inkasirao 1,1 milijardu dolara.

Ako se prognoze ostvare, Kruzov prihod biće i veći od 100 miliona dolara, jer se po ugovoru, procenti njegove zarade povećavaju sa povećanjem ukupne zarade ovog akcionog ostvarenja.

U novom filmu Kruz se vratio ulozi pilota Pita Maverika Mičela koji nakon više of 30 godina služenja u mornarici, ne preza da probije barijere kao hrabar test pilot i izbegava da prihvati unapređenje koje bi ga zauvek spustilo na zemlju.

Kada je počeo da podučava vod mladih pilota koji su na obuci za specijalne misije, kakve ni jedan živi pilot nikada još nije video, Maverik sreće poručnika Bredlija Bredšoa čiji je nadimak Ruster, sina Maverikovog pokojnog prijatelja i oficira za presretanje radara poručnika Nika Bredšoa, zvanog Gus.

Suočavajući se sa neizvesnom budućnošću i sa duhovima prošlosti, Maverik se upušta u borbu sa svojim najvećim strahom, što će kulminirati misijom koja zahteva veliku žrtvu svih koji budu izabrani da u nju polete.

"Top Gan: Maverik" trenutno je na trećem mestu po gledanosti u domaćim bioskopima, posle "Malci 2 - Gruov početak" i filma "Elvis".

A kako je snimljen jedan od najboljih filmova o letenju svih vremena, možete pročitati u odvojenom tekstu.

Komentari (0)

Kultura