Aktuelno iz kulture

Šta sve znamo o petoj sezoni "Stranger Things"

Komentari

Autor: Collider

11/07/2022

-

22:14

Šta sve znamo o petoj sezoni "Stranger Things"
Stranger Things - Copyright Prinskrin/Youtube/Stranger Things/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Četvrta sezona "Stranger Things" već nekoliko meseci je glavna tema među ljubiteljima tog serijala, naročito nakon bombastičnog završetka, koji je mnoge obeshrabrio u pogledu toga kakva budućnost čeka stanovnike Hokinsa.

Iako peta sezona još nije ni počela da se snima, o njoj cirkuliše mnogo informacija, a njeni tvorci, braća Met i Ros Dafer, odali su neke detalje o onome što možemo da očekujemo u finalu serije.

Kada će peta sezona biti dostupna na Netfliksu?

Još nema zvaničnih rokova za lansiranje pete sezone, koja je najavljena kao poslednja, ali ponešto može da se zaključi iz dosadašnjeg ritma objavljivanja.

Primera radi, prva sezona objavljena je 15. jula 2016. godine, a druga 15 meseci kasnije - 27. oktobra 2017. 

Treća sezona stigla je na male ekrane 4. jula 2019. odnosno dvadesetak meseci nakon prethodne, a zahvaljujući pandemiji, na premijeru četvrte sezone čekali smo čak 35 meseci.

Prosek je dakle 23,5 meseci odnosno oko dve godine, piše Collider.

U prilog tome da novu sezonu ne treba očekivati prebrzo ide i izjava Meta i Rosa Dafera da im je kvalitet važniji od brzog završetka. 

Koliko epizoda će imati peta sezona?

Ni tu nema zvaničnih potvrda, ali se očekuje da će peta sezona imati osam ili devet epizoda.

Braća Dafer su takođe u jednom intervjuu izjavili da su uzeli u obzir pritužbe na preduge epizode i da će u petoj sezoni epizode trajati oko sat vremena ili manje. 

Ipak, takođe su nagovestili da bi poslednja epizoda trebalo da bude "epska" i da će verovatno trajati preko dva sata.

Ko će nastradati u petoj sezoni?

I Mili Bobi Braun, koja igra Jedanaesticu i Noa Šnap koji glumi Vila Bajersa, prozvali su braću Dafer, zato što nisu "ubili" nikoga od originalnih protagonista i što su u seriji nastradali samo sporedni likovi.

Iako nisu direktno odgovorili na pitanja da li će se to promeniti u petoj sezoni, oni su rekli da "Stranger Things" "nije 'Igra prestola'" i da ne žele da ubijaju likove samo da bi šokirali gledaoce.

Šta nas očekuje nakon "Stranger Things"?

Nakon pete i poslednje sezone serije, u planu je snimanje spinof serije, koja će biti "potpuno drugačija" od ove.

Takođe, braća Dafer nadgledaće produkciju predstave zasnovane na "Stranger Things", a sa Netfliksom su pokrenuli novu produkcijsku kuću pod nazivom "Upside Down Pictures".

Osim nove spin-of serije, rade i na novoj miniseriji "Talisman" prema knjizi Stivena Kinga i to u saradnji sa Amblin Partners kućom u vlasništvu Stivena Spilberga.

"Upside Down Pictures" potpisuje i drugu igranu adaptaciju "Death Note" za Netfliks i to u vidu serije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura