Aktuelno iz kulture

"Top Gan: Maverik" oborio jedan od rekorda filma "Titanik"

Komentari

Autor: Digital Spy

19/07/2022

-

23:03

"Top Gan: Maverik" oborio jedan od rekorda filma "Titanik"
"Top Gan: Maverik" oborio jedan od rekorda filma "Titanik" - Copyright Prinstscreen YouTube/Paramount Pictures, Rotten Tomatoes Trailers

veličina teksta

Aa Aa

Film "Top Gan: Maverik" zabeležio je još jedan rekord prestigavši legendarni "Titanik" na bioskopskim blagajnama u Americi sa najvećom zaradom svih vremena.

Kako prenosi Digital Spy "Top Gan: Maverik" je do sada zaradio 601.91 milion dolara na blagajnama u Americi, dok je "Titanik" ostvario 600.78 miliona tokom svog prikazivanja 1997. godine.

Vredi napomenuti i da rekord važi za prvu rundu prikazivanja, budući da je "Titanik" dva puta vraćan u bioskope - 2012. i 2017. tokom kojih je zaradio dodatnih 90 miliona dolara. 

Takođe, "Top Gan: Maverik" treba da na svetskom nivou zaradi još barem milijardu dolara, kako bi u toj kategoriji prestigao epsko ostvarenje Džejmsa Kamerona.

Studio Paramount Pictures u svakom slučaju ponovo ima razlog za slavlje, jer stoji iza oba ostvarenja.

"U 110 godina postojanja Paramount Pictures je producirao i distribuirao neke od najlegendarnijih filmova u istoriji Holivuda, uključujući klasik svih vremena 'Titanik', koji ove godine obeležava 25. godišnjicu", izjavio je predsednik i izvršni direktor kompanije Brajan Robins za Box Office Pro i dodao:

"'Top Gan: Maverik' je fenomenalan film i vrlo smo ponosni što slavimo ovaj ogroman uspeh zajedno s Tomom Kruzom, našim filmadžijama i glumačkom postavom i, naravno, svim novim i 'starim' obožavaocima 'Top Gana', bez kojih ovo ne bi bilo moguće".

U novom filmu Tom Kruz se vratio ulozi pilota Pita Maverika Mičela koji nakon više of 30 godina služenja u mornarici, ne preza da probije barijere kao hrabar test pilot i izbegava da prihvati unapređenje koje bi ga zauvek spustilo na zemlju.

Kada je počeo da podučava vod mladih pilota koji su na obuci za specijalne misije, kakve ni jedan živi pilot nikada još nije video, Maverik sreće poručnika Bredlija Bredšoa čiji je nadimak Ruster, sina Maverikovog pokojnog prijatelja i oficira za presretanje radara poručnika Nika Bredšoa, zvanog Gus.

Suočavajući se sa neizvesnom budućnošću i sa duhovima prošlosti, Maverik se upušta u borbu sa svojim najvećim strahom, što će kulminirati misijom koja zahteva veliku žrtvu svih koji budu izabrani da u nju polete.

A kako je snimljen jedan od najboljih filmova o letenju svih vremena, možete pročitati u odvojenom tekstu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura