Aktuelno iz kulture

Film "Stric" premijerno prikazan pred prepunim gledalištem na Festivalu evropskog filma Palić

Komentari

Autor: Tanjug

21/07/2022

-

22:31

Film "Stric" premijerno prikazan pred prepunim gledalištem na Festivalu evropskog filma Palić
FoNet/Festival evropskog filma Palić - Copyright FoNet/Festival evropskog filma Palić

veličina teksta

Aa Aa

Film "Stric" sa Predragom Mikijem Manojlovićem u glavnoj ulozi imao je večeras srpsku premijeru na Festivalu evropskog filma Palić, gde ga je publika dočekala aplauzima.

Hrvatsko-srpska koprodukcija je prikazana u prisustvu rediteljskog dvojica Davida Kapca i Andrije Mardešića u prepunom palićkom bioskopu "Abazija".

Za film koji je nedavno imao premijeru u Karlovim Varima i prikazivanje u Puli, organizatori Palića su zbog velikog interesovanja na postojećih osamdesetak stolica ubacili još nekoliko plastičnih, a bilo je i posetilaca koji su sedeli na podu.

FoNet/Festival evropskog filma Palić

 

Koproducent filma Ivica Kelava je rekao pred početak projekcije da je "uvek lepo videti ljude na podu i da se unose dodatne stolice na projekciju".

"To je tako rokenrol", rekao je Kapac, dok je Mardešić duhovito napomenuo: "Obično se kaže uživajte u filmu, a mi vam kažemo srećno".

Film nas vodi u period krajem osamdesetih godina u Jugoslaviju, kada se voljeni stric vraća porodici na praznike iz Nemačke. U jednom trenutku se kroz zvono mobilnog telefona nagoveštava da nisu osamdesete, niti Božić.

Prikazivanju "Strica" je prisustvovao i jedan od glumaca Roko Sikavica, a pored njega i Manojlovića igraju i Goran Bogdan i Ivana Roščić.

Zbog interesovanja posetilaca Palić je uveo još jednu projekciju "Strica" u petak (21:00) u "Abaziji".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura