Aktuelno iz kulture

Daleko od malog čarobnjaka: Pet najboljih filmova Danijela Redklifa

Komentari

Autor: Staša Rosić

23/07/2022

-

08:50

Daleko od malog čarobnjaka: Pet najboljih filmova Danijela Redklifa
Daleko od malog čarobnjaka: Pet najboljih filmova Danijela Redklifa - Copyright Prinskrin/Youtube/Paramount Pictures, Rotten Tomatoes Trailers, A24, Rapid Trailer

veličina teksta

Aa Aa

Danijel Redklif imao je samo deset godina kada je prvi put stao pred kamere i oživeo jedan od najvoljenijih likova u istoriji filma (i književnosti), malog čarobnjaka Harija Potera.

Međutim, kada je posle osam ostvarenja konačno završio svoje poglavlje života u Hogvortsu, uspeo je da izgradi impresivnu karijeru i u potpuno drugačijim filmovima.

U čast Redklifovog 33. rođendana koji proslavlja danas, 23. jula, predstavljamo vam neke od njegovih najinteresantnijih filmova nakon franšize "Hari Poter".

"Horns" (2013)

U ovom filmu Redklif igra Ignjatijusa Igija Periša, čoveka koji se suočio ne samo sa smrću svoje devojke, nego i optužbama da ju je on ubio. 

Međutim, jednog dana se budi sa ogromnim rogovima iz čela, ispred kojih svako koga sretne priznaje svoje skrivene želje i grehove.

Iako ovakav sinopsis deluje zastrašujuće, reč je o crnoj komediji, ali i metaforičnoj priči o ljudskoj prirodi u koju se Redklifov izvanredni talenat odlično uklopio.

"Izgubljeni grad" (2022)

Neobično je videti Redklifa u ulozi negativca, ali je baš zato njegova uloga poremećenog milijardera u potrazi za izgubljenim blagom tako zabavna.

Iako je ovaj film o književnici (Sandra Bulok) i manekenu koji je pozirao za korice njene knjige (Čening Tatum) dobio mešovite ocene, Danijel je uglavnom dobio pohvale za svoje portretisanje čudnog bogataša.

"Imperium" (2016)

"Imperium" prati Nejta (Redklif), mladog FBI agenta, koji se infiltrira u rasistički kult, koji planira teroristički napad.

U ovom trileru nema mnogo akcionih scena, ali zato ima mnogo napetosti i opasnih scena u kojima Danijelov lik preti da se razotkrije.

"Swiss Army Man" (2016)

U jednom od najneobičnijih filmova, ne samo u karijeri Danijela Redklifa, nego i uopšte, glumac igra Menija, leš koji komunicira sa Henkom (Pol Dejno) o apstraktnim konceptima žiovta.

Teško da ćete iz ovog bizarnog ostvarenja moći da izvučete neku smislenu poruku, ali ćete se verovatno odlično zabaviti.

"Bekstvo iz Pretorije" (2020)

Dramatizacija zastrašujućih istinitih događaja prati Tima Dženkina (Redklif) i Stivena Lija (Danijel Veber), koji su 1979. osuđeni u Južnoafričkoj Republici zbog pružanja otpora aparthejdu. 

Dok su u zatvoru, Tim počinje da pravi ključeve od drveta i planira njihovo bekstvo.

I u ovom ostvarenju, kao i u mnogim drugim, Danijel je maestralan u održavanju tenzije sve do samog kraja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura