Aktuelno iz kulture

Izložba Ervina Vurma u Muzeju savremene umetnosti traje do ponedeljka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/08/2022

-

14:32

Izložba Ervina Vurma u Muzeju savremene umetnosti traje do ponedeljka
Ervin Vurm - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Jednu od najposećenijih izložbi u Beogradu ove godine - "Jedan minut zauvek" - austrijskog umetnika Ervina Vurma u Muzeju savremene umetnosti zainteresovani će moći da posete do ponedeljka, 8. avgusta.

Nakon toga muzej se privremeno zatvara do 24. septembra zbog postavke nove izložbe.

Poslednja prilika za javno vođenje kroz interesantnu Vurmovu postavku pruža se u četvrtak u 17.30 časova i subotu u 13 časova, a zbog ograničenog broja, za vođenje je obavezno prijavljivanje unapred putem mejl adrese: info@msub.org.rs.

Izložba "Jedan minut zauvek" otvorena je 7. aprila, kao prva samostalna izložba istaknutog austrijskog umetnika u Srbiji i njegova prva velika izložba na Balkanu. Kustosi izložbe su Maja Kolarić i Žerom Sans.

Umetnik je 30. maja ispred Muzeja savremene umetnosti umetnik održao Javno predavanje tokom kog se osvrnuo na najznačajnije momente svoje bogate tridesetogodišnje karijere.

Tanjug/Rade Prelić

 

Tokom trajanja izložbe Univerzitet umetnosti u Beogradu dodelio mu je počasni doktorat, čime je Vurm postao tek deseti dobitnik te počasne akademske titule u višedecenijskoj istoriji Univerziteta. Titula mu je dodeljena zbog izuzetne međunarodne reputacije i doprinosa likovnim umetnostima.

Pre nedelju dana u poseti Muzeju savremene umetnosti bili su dr Klaus Albreht Šreder, direktor muzeja Albertina, i Angela Štif dirktorka muzeja Albertina modern iz Beča koja sprema veliku Vurmovu izložbu za 2024. godinu.

Do sada su održana brojna vođenja za učenika škola iz cele Srbije, i brojne posete ambasodora.

Od 9. avgusta muzej će biti privremeno zatvaren za posetioce do 24. septembra zbog postavke nove izložbe.

Za to vreme možete posetiti naše izložbe, u Salonu MSUB "Prepreka ili prag", umetnice Sanje Latinović, a u Galeriji -legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića grupni izložbu "Stavovi i forme/ Umetnost kao forma mišljenja".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura