Aktuelno iz kulture

Slavko Štimac dobitnik nagrade za životno delo "Pavle Vuisić"

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2022

-

12:51

Slavko Štimac dobitnik nagrade za životno delo "Pavle Vuisić"
Slavko Štimac - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Na popularnim "Filmskim susretima" - 57. Festivalu glumačkih ostvarenja igranog filma, koji će biti održani na Letnjoj pozornici u Nišu od 20. do 26. avgusta, publika može da pogleda svetske premijere ostvarenja "Komedija na tri sprata" i "Vučje bobice" i niške premijere filmova "Heroji radničke klase", "Strahinja Banović", "Gejm", "Usekovanje" i "Heroji", piše na sajtu FCS.

Svečano otvaranje jedinog festivala posvećenog glumačkoj profesiji, biće održano u subotu, 20. avgusta u 20:30 sati, kada će Slavku Štimcu biti dodeljena nagrada za životno delo "Pavle Vuisić".

Žiri, koji će odlučiti o nagradama među kojima su najvažnije Gran-pri "Naisa", "Car Konstantin" i "Carica Tedora", čine predsednica Brankica Zorić-Vasović i članovi Petar Božović i Dušan Premović.

Umetnička direktorka festivala je Ljiljana Blagojević, a novi predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Rastko Janković je novi član Saveta festivala.

Direktor festivala je Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra, a selekcionu komisiju čine Ljiljana Blagojević, Dejan Dabić i Ognjen Rakčević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura