Aktuelno iz kulture

Veliki obrt u "Kući zmaja": Jedan od kreatora serije napustio projekat

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

02/09/2022

-

22:13

Veliki obrt u "Kući zmaja": Jedan od kreatora serije napustio projekat
Veliki obrt u "Kući zmaja": Jedan od kreatora serije napustio projekat - Copyright Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Migel Sapočnik, jedan od kreatora serije "Kuća zmaja", povukao se sa svoje pozicije i ostavio Rajana Kondala da sam potpiše narednu sezonu ove serije.

Sapočnik je izgradio veliko ime u svetu televizijske produkcije, nakon što je režirao neke od najbolje ocenjenih epizoda "Igre prestola". Takođe je bio zadužen za režiju tri epizode "Kuće zmaja", uključujući i prvu. 

Prema pisanju Entertainment Weekly, "izvor upućen u situaciju" rekao je tom portalu da je reditelju bio potreban predah od dugogodišnjeg rada na franšizi i da će ostati u priči kao izvršni producent.

Nakon povlačenja Sapočnika, timu će se pridružiti još jedan veteran "Igre prestola", Alan Tejlor, koji će preuzeti režiju nekoliko epizoda.

"Rad na univerzumu 'Igre prestola' u poslednjih nekoliko godina bio je čast i privilegija, naročito provedeći poslednja dva sa neverovatnom ekipom 'Kuće zmaja'", napisao je Sapočnik u saopštenju za Entertainment Weekly.

"Tako sam ponosan na ono što smo postigli sa prvom sezonom i oduševljen entuzijastičnom reakcijom naših gledalaca. Bilo je neverovatno teško doneti odluku da nastavim dalje, ali znam da je to za mene ispravan izbor i privatno i profesionalno. dok to činim, teši me što znam da se Alan pridružuje seriji. On je neko koga već dugo poštujem i verujem da ova dragocena serija ne može bviti u sigurnijim rukama. Drago mi je što ostajem deo HBO i porodice 'Kuća zmaja' i naravno, želim Rajanu i njegovom timu sve najbolje sa drugom sezonom i posle nje", dodao je reditelj.

Tanjug AP/HBO Max via AP

 

"Kuća zmaja" premijerno je prikazana 21. avgusta, a prva epizoda postala je najgledanija u istoriji HBO. 

To je navelo njene čelnike da najave i drugu sezonu. 

Sapočnik je bio ključan u osmišljavanju ove serije, koja govori o događajima koji su prethodili građanskom ratu poznatom kao "Ples zmajeva" i koji će preokrenuti sudbinu dinastije Targarijen, stotinama godina pre dešavanja u seriji "Igra prestola".

Reditelj je ranije najavio da bi u slučaju da serija dobije više sezona, mogla da se pretvori u antologijsku, tako da beleži različite priče o Targarijenima kroz istoriju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura