Aktuelno iz kulture

"Đavo u Ohaju" i priča o carici Sisi: Šta nas u septembru očekuje na Netfliksu

Komentari

Autor: Staša Rosić

01/09/2022

-

22:45

"Đavo u Ohaju" i priča o carici Sisi: Šta nas u septembru očekuje na Netfliksu
"Đavo u Ohaju" i priča o carici Sisi: Šta nas u septembru očekuje na Netfliksu - Copyright Printscreen YouTube/Netflix, Nordisk Film Sverige

veličina teksta

Aa Aa

Septembar je mesec prepun novih sadržaja za ljubitelje serija i filmova. Pored "Kuće zmaja" na HBO, koja će tokom septembra i oktobra biti prikazivana svake nedelje, od 2. septembra počinje i dugoočekivana Amazonova serija "Gospodar prstenova: Prstenovi moći". 

Netfliks im ove sezone ne može parirati kada je reč o serijama, ali zato svojim pretplatnicima od 28. septembra nudi pristup filmu "Blonde" sa Anom De Armas u glavnoj ulozi, novi film Romena Gavrasa i nekoliko interesantnih naslova koje smo izdvojili za vas:

"Devil in Ohio" (2. septembar)

Zvezda serije Bouns Emili Dešanel u novoj Netfliksovoj mini seriji igra Suzan Matis specijalistkinju psihijatrije, koja u svoj porodični dom prima neobičnu pacijentkinju.

Reč je o tinejdžerki po imenu Mae koja je pobegla od misterioznog kulta i koja je istih godina kao Suzanina ćerka Džuls. Događaji koji će uslediti podeliće Suzaninu porodicu, a gledaocima najverovatnije uterati strah u kosti.

"Diorama" (8. septembar)

Švedska romantična drama prati bračni život Fride i Bjorna od strastvenih početaka do prvih pukotina nakon dugih godina provedenih zajedno.

Film je prošaran upečatljivim, duhovitim dioramama koje na gotovo naučni način opisuju zašto ljudi ostaju, a zašto raskidaju ljubavne veze.

"The Antrax Attacks: In The Shadow od 9/11" (9. septembar)

Jedan od najpopularnijih žanrova na Netfliksu - dokumentarci o stvarnim zločinima - ovog septembra biće obogaćen dokumentarnim ostvarenjem o jednom od najvećih bioloških terorističkih napada u istoriji Amerike. 

Samo nekoliko nedelja nakon napada na Kule bliznakinje, najmanje pet koverti sa značajnim količinama utročnika antraksa poslate su senatorima Sjedinjenih Američkih Država, a najmanje još jedna na adresu agencije Američkih medija na Floridi.

Nakon tog incidenta 22 osobe su obolele od antraksa nako kontakta sa porukama u zaraženim pismima, a petoro je umrlo od posledica infekcije.  

Novi dokumentarac prati događaje koji su prethodili napadu, kao i forenzičku istragu koja je usledila, a koja važi za jednu od najkompleksnijih u istoriji Federalnog istražnog biroa.

"Drifting Home" (16. septembar)

Ljubitelji anime ostvarenja očekuje interesantna priča o prijateljstvu između školskih drugara koji otplovljavaju u avanturu u magičnom, plutajućem stambenom kompleksu. 

Hoće li uspeti da se sa letnjeg raspusta vrate u svoj nekadašnji svet? Odgovor na to pitanje trebalo bi da saznamo 16. septembra kada se očekuje premijera ovog filma studija Colorido na Netfliksu.

"Athena" (23. septembar)

Nekoliko sati od smrti njihovog najmlađeg brata pod nerazjašnjenim okolnostima životi njegove dvojice braće i seste bivaju bačeni u potpuni haos.

Film "Athena" treći je dugometražni igrani film talentovanog Romena Gavrasa, sina proslavljenog sineaste Koste Gavrasa i prvi koji je snimio u saradnji sa Netfliksom.

"Blonde" (28. septembar)

Dugoočekivani film o životu Merilin Monro sa Anom De Armas u glavnoj ulozi, najavljen je kao prvi Netfliksov film namenjen isključivo onima koji su stariji od 17 godina.

Film će se inače premijerno naći na aktuelnom Filmskom festivalu u Veneciji, a za pretplatnike striming servisa biće dostupan od 28. septembra.

Više o tom ostvarenju možete pročitati u odvojenom tekstu.

"The Empress" (29. septembar)

Životi uticajnih kraljevskih porodica već dugo su tema popularnih serija i filmova, a ovog puta, na Netfliksu ćemo moći da zavirimo u život Elizabete Bavarske, žene cara Franca Jozefa I i carice Austrije, poznate po nadimku Sisi.

Iako je imala mali uticaj na politiku Austrougarske, postala je važna istorijska ličnost, a možda i prva zvezda iz redova plave krvi. Pratila je modu, opsesivno vodila računa o liniji, a novine su pratile svaki njen korak. 

Međutim, njen život bio je daleko od idiličnog. Prva sezona nemačke serije o carici Sisi sadrži šest epizoda, a biće dostupna od 29. septembra.

"Entergalactic" (30. septembar)

Timoti Šalame, Vanesa Hadžins, Džejden Smit i Mekoli Kalkin pozajmljuju glasove junacima ove animirane seriji čiji su autori popularni reper Kid Cudi i Kenije Berisa. 

Ona prati Dažabarija (glas mu pozajmljuje Kid Cudi) na putu ka uspehu, koji mora da otkrije da li u svom životu ima prostora za ljubav.

Komentari (0)

Kultura