Aktuelno iz kulture

Snima se prvi film sa gej temom u Srbiji; dolazi francuska glumica Fani Ardan

Komentari

Autor: Variety

24/06/2021

-

22:28

Snima se prvi film sa gej temom u Srbiji; dolazi francuska glumica Fani Ardan
Snima se prvi film sa gej temom u Srbiji; dolazi francuska glumica Fani Ardan - Copyright vikipedija/AP/Bertrand Guay

veličina teksta

Aa Aa

Erotski triler "Lični trener" (Personal Trainer) u režiji Stivena Riskike biće prvo ostvarenje u LGBT produkciji koje će se snimati u Srbiji, piše Varajeti.

U filmu igra legendarna francuska glumca Fani Ardan, kao i zvezda filma "Posetilac" iz 2007. Haz Sleiman, Omar Šarif Mlađi i Adam Davenport.

Opisan kao "'Mizeri' na steroidima", film prati vezu između opsesivnog ličnog trenera i njegovog klijenta. Klod (Sleiman) iseljenik iz Amerike koji je koristio svoju poziciju da seksualno manipuliše muškarcima, seli se u Srbiju tokom pandemije, kako bi izbegao probleme sa zakonom u koje bi mogao da upadne zbog slučajne smrti muškarca s kojim je proveo noć. Useljava se na imanje svoje majke Gven (Ardan), koja je Francuskinja srpskog porekla i penzionisana preduzetnica sa moćnim vezama.

Njihov disfunkcionalni odnos ga tera da osmisli pakleni plan koji uključuje njegovog privatnog trenera (Davenport) i vodi ga do fatalnih posledica.

Davenport smatra da je snimanje prvog filma u LGBT produkciji "korak napred" u zastupanju prava seksualnih manjina.

"Oduvek sam verovao da se protiv diskriminacije treba boriti tako što ćete doći baš tamo gde možda nećete biti dobrodošli", rekao je Davenport.

"Roza Parks je to uradila kad je 1955. odbila da ustupi svoje mesto u autobusu jednom belcu. Tako je i produkcija priče sa gej temom u Srbiji važan korak napred. Sve glavne uloge u našem filmu: Seliman, Šarif Mlađi i ja smo otvoreno gej", dodao je glumac.

Producenti filma su, pored Davenporta, Martin Melul iz Kali Pikčers, Marko Čkonjević iz Fejm solušens, dok će Dragan Đurković iz Vižn tima nadgledati produkciju u Srbiji.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura