Aktuelno iz kulture

Scenarista Đorđe Milosavljević otkrio detalje o nastavku "Kalkanskih krugova": "Pređena je tačka bez povratka"

Komentari

Autor: TV Novosti

05/09/2022

-

11:43

Scenarista Đorđe Milosavljević otkrio detalje o nastavku "Kalkanskih krugova": "Pređena je tačka bez povratka"
Scenarista Đorđe Milosavljević otkrio detalje o nastavku "Kalkanskih krugova": "Pređena je tačka bez povratka" - Copyright Prinstscreen YouTube/RTS Prikazuje

veličina teksta

Aa Aa

Ostalo je nešto manje od mesec i po dana do završetka snimanja druge sezone serije "Kalkanski krugovi", po scenariju Đorđa Milosavljevića, pod rediteljskom palicom Milana Karadžića.  

U nastavku ćemo gledati sve glavne junake, a ekipi se priključuju i novi likovi koje će igrati Nebojša Dugalić, Paulina Manov, Marija Vicković, Ana Sakić i mnogi drugi.

Milosavljević je u svom intervjuu za TV Novosti govorio, između ostalog, šta nas čeka u novoj sezoni serije "Kalkanski krugovi".

"Namera mi je bila da u svakom mogućem smislu, stilskom, žanrovskom, dramskom, pa i produkcijskom, donekle 'dignem lestvicu' i ponudim publici nešto više od onoga što je dobila u prvoj sezoni", rekao je scenarista.

"Serija ili napreduje ili nazaduje, ne može da stoji na istoj poziciji kao tokom one prethodne sezone. Što se tiče posebno novih 'Kalkanskih krugova', želeo sam da prikažem promenu koja nastupa godinu dana posle događaja opisanih u prvoj sezoni. Odnosi su se promenili, neki likovi su se privremeno odselili, neki novi se, pak, doselili. Što se tiče sama priče, ona svakako ima više misterije i elemenata horora", istakao je on.

Ipak, Milosavljević dodaje i da se porodična drama "Kalkanskih krugova" takođe razvila i da je nešto što je možda izgledao kao samo privremeni nesporazum između roditelja i mlađe generacije, sada postalo ozbiljna drama u kojoj se preispituje njihov odnos i neki ključni životni izbori.

"Tako ćemo u nastavku videti koliko se dramatično promenio život Velibora Matića (Žarko Laušević), ali i Bora Dolovca (Milutin Mima Karadžić), na primer. Svi oni su prešli 'tačku bez povratka' i ne mogu da vrate svoje živote u pređašnju učmalost", ističe Milosavljević, zadržavši, ipak, najpikantnije detalje o Baba Gubinoj sudbini za sebe.

"Naravno, ne želim da otkrivam priču, to je nešto što treba videti, a ne o tome unapred pročitati. Ono što mogu da kažem jeste da se drastično promenio centralni odnos, između ćerke Mione (Ivana Zečević) i oca Dejana (Vojin Ćetković). Ako smo u prvoj sezoni gledali kako Dejan pokušava da reši Mionine probleme, u sledećoj priči Miona pokušava da pomogne Dejanu, koji je razvio strastvenu, opsesivnu vezanost za magični prostor Zabrana, kao i za bunar i kulu, koje mu je otac ostavio u nasleđe. 'Kalkanski krugovi' su za mene, u svojoj suštini, priča o značaju lične žrtve za opstanak zajednice… I priča se, verujem, kroz sezone dosledno razvija u tom pravcu. Cela serija, u stvari, prati dramski put Mione, koja postaje svesna da ne može da živi izolovano od svojih bližnjih, i da je za njih nekad potrebno priložiti veliku, pa i najtežu žrtvu", dodao je scenarista.

Druga sezona serije snimaće se do sredine oktobra, a već se razmišlja i o trećem nastavku ove popularne serije.

Premijera nastavka nas očekuje najverovatnije u prvom delu sledeće godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura