Aktuelno iz kulture

Reditelji filma "Da li ste videli ovu ženu?" u susret premijeri u Veneciji: "Naše majke bile su nam glavna inspiracija"

Komentari

Autor: Variety

08/09/2022

-

11:32

Reditelji filma "Da li ste videli ovu ženu?" u susret premijeri u Veneciji: "Naše majke bile su nam glavna inspiracija"
Reditelji filma "Da li ste videli ovu ženu?" u susret premijeri u Veneciji: "Naše majke bile su nam glavna inspiracija" - Copyright Prinstscreen Vimeo/Non-Aligned Films

veličina teksta

Aa Aa

Debitantsko ostvarenje reditelja Dušana Zorića i Matije Gluščevića biće premijerno prikazan danas na Filmskom festivalu u Veneciji, a američki portal Variety je prvi dobio ekskluzivni pristup trejleru.

Podeljen u tri poglavlja, film "Da li ste videli ovu ženu?" predstavlja tri čina o tri različita života sredovečnih žena koje dele isto ime. 

U vrelom letnjem danu Draginja otkriva mrtvo telo, koje podseća na nju. Paralelno, druga Draginja unajmljuje lažnog muža, kako bi se pohvalila pred drugaricama, a treća pati od gubitka pamćenja i luta u hladnoj zimskoj noći u nadi da će se nečega setiti. 

Kroz tri različite mogućnosti, svaka pokušava da izađe iz sopstvene kože.

 

 

Film su producirale Čarna Vučinić iz Non-Aligned Films i Tena Gojić iz Dinaridi Films. U glavnoj ulozi je Ksenija Marinković, a igraju još i Isidora Simijonović, Boris Isaković, Aleks Elektra, Ivana Vuković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan i Jasna Đuričić.

Reditelji su za Variety ispričali da su želeli da njihov prvi film govori o sredovečnoj ženi, koja je retko u središtu teme ili se pojavljuje kao sporedni lik "u službi drugih".

"U životu, sredovečne žene su pogrešno percipirane samo kroz arhetip majki. Zato su naše sopstvene majke bile glavni izvor inspiracije za film. One su najvidljivije, a opet nevidljive osobe u našim životima i kad počnete da posmatrate izbliza, otkrijete ceo jedan univerzum koji želi da se oslobodi", rekli su reditelji.

"Ideja je bila da se film neprestano preoblikuje i odražava promene glavne ličnosti, menjajući žanrove od drame, komedije do fantastike i obrnuto. Želeli smo da izgradimo narativ koji će konstantno iznenađivati publiku", dodaju oni. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura