Aktuelno iz kulture

Od "Indijane Džounsa" do "Avatara": Šta smo proteklog vikenda saznali o filmovima i serijama koje čeka cela planeta

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

12/09/2022

-

19:59

Od "Indijane Džounsa" do "Avatara": Šta smo proteklog vikenda saznali o filmovima i serijama koje čeka cela planeta
Od "Indijane Džounsa" do "Avatara": Šta smo proteklog vikenda saznali o filmovima i serijama koje čeka cela planeta - Copyright Prinskrin/Youtube

veličina teksta

Aa Aa

Najveći događaj kompanije Dizni "D23 Expo" posvećen predstavljanju novih projekata održan je proteklog vikenda, posle tri godine pauze.

Na hiljade ljubitelja Diznijevih ostvarenja prisustvovalo je konferenciji u Anahajmu gde su prikazani trejleri i najave za mnoge zanimljive projekte pod okriljem te kuće koji nas očekuju ove i narednih godina, a među kojima su novi "Avatar", nastavak popularnog animiranog filma "U mojoj glavi", treća sezona "Mandalorijana" i još mnogo toga.

Ipak, mnogim posetiocima je najveći utisak ostavilo predstavljanje petog dela "Indijane Džounsa", kom je prisustvovao i glumac Harison Ford.

On je prisutnima opisao kako je izgledalo snimanje novog filma, a zatim su zajedno mogli da vide i prvi trejler, koji još nije objavljen na internetu.

Osamdesetogodišnji Ford dobio je ovacije oko 6.000 prisutnih i nije mogao da sakrije suze.

"Veoma sam ponosan što mogu da kažem da je ovaj film fantastičan", rekao je Ford, najavivši premijeru "Indijane Džounsa" za 30. jun 2023.

"Filmovi o Indijani Džounsu sadrže misteriju i avanturu, ali su takođe i o srcu  i jako sam srećan što ćemo ispričati jednu zaista ljudsku priču, ali i što imamo film koji će vas razdrmati", dodao je glumac, koji je potvrdio da se posle ovog filma više neće vraćati liku čuvenog arheologa.

U okviru predstavljanja, proslavljajući stogodišnjicu, Dizni je rekao da će uključiti "100 godina čuda" u svoj logo i upoznao prisutne sa "Disney100: The Exibition", koji donosi priču o kompaniji koju su u oktobru 1923. osnovali Volt Dizni i njegov brat Roj Dizni.

Istaknuti deo izložbe čini "Miki Maus One", letelica koja je pripadala samom Voltu Dizniju.

Predstavljamo vam još neke interesantne najave sa "D23 Expo" događaja:

"Avatar: Put vode"

Najvžaniji segment subotnjeg dela konferencije bilo je predstavljanje novog nastavka filma "Avatar" s podnaslovom "Put vode", a posetioci su dobili priliku da uz 3D naočare pogledaju čak 15 minuta novog ostvarenja Džejmsa Kamerona. 

Novinari IndieWire koji su prisustvovali predstavljanju kažu da su podvodne scene bile naročito upečatljive. 

Uskoro će i šira javnost imati priliku da ih pogleda, budući da se drugi deo "Avatara" u bioskopima očekuje 16. decembra.

"Inside Out 2"

Jedan od omiljenih Pixar animiranih projekata konačno je dobio nastavak.

Glumica Ejmi Poler otkrila je da će se novi film baviti emocijama glavne junakinje Rajli u njenom tinejdžerskom dobu. 

O radnji se ne zna mnogo toga, sem da će biti uključena turbulentna tinejdžerska osećanja. 

Animirani film "Inside Out 2" očekuje se 2024. godine.  

"Mufasa: The Lion King"

Ljubitelje "Kralja lavova" obradovaće informacija koju je sa D23 Expo podelio reditelj Beri Dženkis da priprema prednastavak o Mufasinom usponu na vlast, u kom će Aron Pjer pozajmiti glas budućem kralju, a Kelvin Herison Mlađi biti mlađi Skar. 

Premijera tog filma planirana je za 2024. godinu.

"Mandalorijanac" (3. sezona)

U ovom trenutku "Mandalorijanac" je glavni deo franšize "Ratovi zvezda", budući da Dizni nije najavio nove filmove ili serije za skoriju budućnost.

Ovaj spinof jedan je od retkih koji voli i publika i kritika, a nova sezona vraća se na Disney+ u februaru sledeće godine.

"Fantastična četvorka"

Ljubitelji Marvelovih filmova nadali su se da će dobiti nešto više detalja o novom nastavku "Fantastične četvorke", ali je samo potvrđeno da će Met Šakman, koji je radio na seriji "WandaVision" režirati novi film, nakon što je Džon Vats početkom ove godine napustio projekt. 

 

 

Prema postojećim planovima, "Fantastična četvorka" trebalo bi da se nađe u bioskopima do 2024. godine.

Komentari (0)

Kultura