Aktuelno iz kulture

Osmi deo "Nemoguće misije", posle kovida, ima novog neprijatelja - ovce

Komentari

Autor: People

22/09/2022

-

10:28

Osmi deo "Nemoguće misije", posle kovida, ima novog neprijatelja - ovce
Tom Kruz - Copyright Tanjug/AP/Alberto Pezzali

veličina teksta

Aa Aa

Snimanje osmog nastavka filma "Nemoguća misija" (Mission: Impossible – Dead Reckoning – Part Two) pauzirano je zbog jednog stada ovaca koje je upalo na set.

Poslednji deo popularne franšize snima se u Lejk distriktu u Engleskoj, a filmskoj ekipi put se ukrstio sa stadom ovaca, zbog čega je snimanje moralo da stane sve dok se simpatične životinje nisu udaljile od seta, preneo je People.

Tvorci "Nemoguće misije", jedne od najprofitabilnijih filmskih franšiza, morali su više puta da menjaju planove kada je reč o sedmom i osmom delu. 

 

 

Premijera sedmog dela bila je planirana za ovaj septembar, a osmi nastavak za sledeću godinu, ali im je konce pomrsila pandemija. Sedmi nastavak priče, trebalo je da debituje u bioskopima ovog septembra, da bi osmi deo startovao u julu naredne godine, ali su premijere prolongirane za po godinu dana.

Samo za sedmi nastavka filma produkcija je potrošila oko 290 miliona dolara, a budžet se povećavao sa svakim lokdaunom, jer su više puta ponavljane zahtevne scene koje podrazumevaju inače skupo zatvaranje delova grada, uključujući i razrađenu akcionu scenu tokom karnevala u Veneciji. To je konačne troškove za snimanje tog nastavka uvećalo za čak 100 miliona dolara, u poređenju sa prošlom "Nemogućom misijom", koja je objavljena 2018.

"Epidemija i pandemijske mere širom planete ozbiljno su narušili plan ekipe filma, i svako novo odlaganje je dovodilo do novog probijanja budžeta", pisao je Guardian.

"Nemoguća misija 7" se tako polako, ali sigurno "penje" na skalu najskupljih filmova i, prema britanskom dnevniku, trenutno je na 13. mestu.

Holivudska zvezda je insistirala i na tome da se sedmi deo ne pojavljuje u bioskopima, dok se ne završi snimanje osmog, koji bi trebalo da bude ujedno i poslednji film iz popularnog serijala "Nemoguća misija".

Snimanje "Nemoguće misije" u režiji Kristofera Megvajera bilo je otežano zbog pandemije i više puta je prekidano, a filmski studio "Paramaunt" je u septembru prošle godine podneo i tužbu u kojoj tvrdi da joj nije u potpunosti isplaćeno osiguranje za gubitke povezane sa Kovidom-19.

Kako je preneo BBC, kompanija je saopštila da je prekinula snimanje sedam puta tokom pandemije, a među razlozima je bilo i ograničenje putovanja koje je uvela britanska vlada.

U tužbi, "Paramaunt" je naveo da je snimanje filma "Nemoguća misija" trebalo da počne u Veneciji u februaru 2020, ali da je moralo da bude prekinuto pošto je jedan od članova ekipe zaražen koronavirusom.

Prinstscreen YouTube/Paramount Pictures

Kadar iz sedmog nastavka "Nemoguće misije"

Snimanje je u martu prebačeno u Rim, ali su ga kasnije odložila italijanska ograničenja uvedena zbog pandemije. Produkcija se potom preselila u Dubai, a onda su planovi za završetak snimanja u Velikoj Britaniji odloženi zbog karantinskih ograničenja britanske vlade. U junu 2021, podsetimo, svetski mediji su objavili da je ponovo među glumcima i članovima filmske ekipe bilo nekoliko pozitivnih na testu za koronu.

Franšiza "Nemoguća misija" ima šest objavljenih filmova koji su zabeležili zaradu od 3,5 milijardi dolara na svetskim blagajnama, naspram budžeta od 823 miliona dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura