Aktuelno iz kulture

Glumac Miloš Đorđević: "Pariski život" zahteva punu glumačku pripremljenost

Komentari

Autor: Euronews Srbija / Tanjug

29/09/2022

-

10:39

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Kako se zabavlja pariska zlatna mladež, kome će ljubav pokloniti svetski poznata glumica, a kome vereni, ali nestašni švedski baron koji je u Francusku došao da okusi čari koje skriva Pariz? I koja je u svemu tome uloga bogatog i strastvenog Brazilca? 

Na ta pitanja odgovara muzički spektakl Žaka Ofenbaha "Pariski život", koji će biti premijerno odigran 1. oktobra na sceni "Madlenijanuma". 

Prevod libreta i adaptaciju potpisuje Igor Vildič, u režiji Roberta Boškovića, pod dirigentskom palicom Vesne Šouc i u koreografiji Milice Cerović.

Ljubitelji mjuzikla, operete, dobrog i iskrenog humora i raskošne scenografije (Vesna Režić) i kostimografije (Duška Nešić) imaće priliku da uživaju u muzičkoj poslastici u trajanju od dva sata i 10 minuta, koja se peva na srpskom, a titlovana je na engleskom.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

U ulozi Barona de Gondremarka je domaći glumac Miloš Đorđević, koji kaže da je reditelj komad malo "ištihovao, skratio i pojačao dramsku liniju".

"Primamljivo u našem izvođenju je što smo pola operski pevači, pola glumci i ta neka simbioza. Mi njima pomažemo u glumi oni nama u pevanju i mislim da je zanimljiv spoj, koji je oproban u 'Madlenijanumu' u predstavi 'Vesela udovica'", rekao je Ðorđević u novoj emisiji Tanjug Reflektor.

Predstava je komedija karaktera i situacije, puna kostima i scenografije i zabavne glume, a Đorđević kaže da mu je najzahtevnije bilo to da stvori lik koji je veseo, ali ne i jednoslojan.

"On ima neku svoju priču, a provući karakter koji stvarate kroz pevanje i ples je po meni jako zanimljivo za glumca ali i izuzetno teško", istakao je glumac.

U svojoj karijeri Ðorđević je dostigao da može da se bavi narazličitijim žanrovima i medijima i važi za komičara.

Đorđe Tomić i Zoran Škrbić

 

"Preko komedija sam skrenuo pažnju. Navikao sam ljude na zabavnog, šaljivog Miloša, a onda sam počeo da dobivam uloge koje u sebi imaju dosta patologije, što je za glumca dosta zahvalno. Ljudi su iznenađeni gledajući moja televizijska ostvarenja", rekao je glumac.

Pariski život govori o dvojici prijatelja, Raulu i Bobineu, koji u društvu svojih prijatelja i posluge gube dane u opkladama, a one uključuju rastavljanje srećnih parova, razaranje veridbi ili čak brakova. Bobine je neupitni pobednik gotovo svih tih opklada, a Raul se seća samo jedne davne pobede, one kada je slomio srce poznate glumice Metele, u koju je i dalje iskreno zaljubljen. Ona, kako se čini, ne deli njegove osećaje, jer se na železničkoj stanici na kojoj su je mladići odlučili dočekati, ponaša kao da ih uopšte ne poznaje.

Đorđe Tomić i Zoran Škrbić

 

Bobine pristaje na opkladu svih opklada da bi Raul dobio priliku da vrati obraz zavodnika.  Ta "nevina zabava" pariske zlatne mladeži uključuje plan prema kojem Raul mora da razori ljubavnu idilu sledećeg najbogatijeg para koji stigne na stanicu tako da osvoji srce dame. Na sreću, nisu morali dugo da čekaju, jer vozom stiže bogati švedski baron Gondremark sa svojom ljupkom verenicom i kćerima iz prvog braka. Raul odlučuje da se predstavi kao turistički vodič Hotela Le Grand, a barona i njegovu pratnju ugosti u svojoj vili u centru Pariza, lažući ih da je to hotel. Da ova „zabava” bude još potpunija, pobrinuće se Raulov i Bobineov prijatelj, Brazilac Žoze, koji igrom slučaja sa svojih osam verenica takođe dolazi vozom i nema mu druge nego da odsedne u Raulovom "hotelu".

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Uz obilje komičnih trenutaka, zabuna, obrta, raskošnih koreografija te prepoznatljivih Ofenbahovih melodija, sve odgovore donosi veličanstvena opereta "Pariski život".

U ovom scenskom spektaklu, pored Đorđevića, igraju i Dimitrije Cincar Kostić, Arsenije Tubić, Branislava Podrumac, Ana Cvetković i mnogi drugi. Premijera će imati svoju reprizu 8. oktobra i označiće početak nove sezone Madlenijanuma.

Komentari (0)

Kultura