Aktuelno iz kulture

Miloš Timotijević: U filmu "Trag divljači" sve podseća na Žiku Pavlovića

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2022

-

10:41

Miloš Timotijević: U filmu "Trag divljači" sve podseća na Žiku Pavlovića
Miloš Timotijević: U filmu "Trag divljači" sve podseća na Žiku Pavlovića - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Domaći igrani film "Trag divljači" Nenada Pavlovića biće premijerno prikazan večeras, 3. oktobra u beogradskoj MTS Dvorani.

Film je rađen prema prozi čuvenog reditelja i književnika Živojina Žike Pavlovića (1933-1998), čiji je sin upravo režiser najnovijeg ostvarenja.

U ovom ostvarenju glavni junak je perspektivni novinar u komunističkoj Jugoslaviji 1979. godine, koji istražuje političko ubistvo u malom ruralnom mestu, ali se zapravo da bi našao upleten u mračnu i kompleksnu porodičnu dramu prepunu skrivenih tajni kroz vekovnu tradiciju nasilja.

UDBA, tajne likvidacije, zakon jačega, igre moći i prestola, sve je to utkano u ovu sadržajnu filmsku priču.

Miloš Timotijević u "Tragu divljači" igra šezdesetosmaša "razočaranog u revoluciju, koji je sam sebe prognao u selo i živi u šumi sa zverima, jer kaže da u šumi vlada red".

Glumac kaže da ga je ovom projektu privukla glumačka podela, "fantastični Miki Manojlović, Nada Šargin, Radivoje Bukvić i drugi.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Dodatna privlačnost za njega leži i u tome što je "Trag divljači" vizuelno drugačiji do svega što je ponuđeno u poslednje vreme.

"Sve podseća na Pavlovića. Na stranu što je režirao njegov sin, što igra (ćerka) Milena Pavlović, sam taj Vranovac, fiktivno mesto koje odiše istočnom Srbijiom, ceo rukopis Žikin se vidi u filmu", rekao je glumac u novoj emisiji Tanjug Reflektor.

Prema njegovim rečima, likovi u filmu su "tako nestvarni, a utemeljeni u stvarnim ličnostima" što je "baš pravi potpis Pavlovića".

Upitan kako uspeva da odigra toliko raznorodne uloge u svojoj karijeri, Timotijević je rekao da je ključ to što voli svoj posao".

"To je jedina stvar koju umem da radim tako dovbro. Kad volite svoj posao, imate priliku da radite na tako dobrim ulogama, umete sebe da motivišete do krajnjih granica, onda ništa nije teško. To je ključna stvar", rekao je glumac.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura